Orpo: Yksi luku ei ratkaise vanhuspalveluiden ongelmia – lakiin tulisi kirjata ennemmin peruste sitovalle, yksilölliselle mitoitukselle

Petteri Orpo avaa Kokoomuksen kantaa hoitajamitautusista 3:41
Katso koko Kymmenen uutisten haastattelu.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo on sitä mieltä, ettei hoitajamitoituksen nostaminen 0,7:ään ole oikea ratkaisu. Katso videolta koko haastattelu.

Orpo korostaa, että kokoomus haluaa sitovan ja paremman vanhuspalvelulain. Hän ei kuitenkaan usko, että yleisen hoitajien vähimmäismäärän kirjaaminen lakiin olisi oikea ratkaisu.

– Voi kunpa se 0,7 ratkaisi meidän vanhuspalveluiden ongelmat. Meillä on paljon isompi kysymys, miten me saamme koko vanhuspalvelut toimimaan sieltä kotihoidosta sinne laitoshoitoon. Yksi luku ei valitettavasti sitä tee, Orpo totesi Kymmenen uutisissa.

Sen sijaan Orpo näkee, että lakiin tulisi kirjata ennemmin peruste sitovalle, yksilölliselle mitoitukselle, joka perustuu hoivan tarpeeseen. Tavoitteena on siis saada niin sanotusti oikea määrä hoitajia vanhusten tarpeen mukaan.

– Jos me nostamme tämän luvun sinne 0,7:ään, se vaatisi meiltä heti yli 4 000 uutta hoitajaa ja meillä ei yksinkertaisesti ole sellaista määrää. Se olisi luultavasti pois esimerkiksi äärettömän tärkeästä kotipalvelusta, Orpo sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat