Mainos

Oriveden ruumis varmistui saksalaisnaiseksi

Orivedeltä Pirkanmaalta kolme vuotta sitten löytyneen tuntemattoman vainajan henkilöllisyys on varmistunut dna-tutkimuksissa.

Vainaja on vuonna 1967 syntynyt saksalainen nainen. Poliisin tiedossa ei ole, että naisella olisi ollut siteitä Suomeen.

Naisen henkilöllisyys paljastui hotellikortista, kertoo keskusrikospoliisin rikoskomisario Ismo Kopra. Koska nainen oli ostanut Jämsästä bussilipun, poliisi selvitti, oliko hän yöpynyt paikkakunnalla ennen matkaa. Hotellikortista löytyivätkin naisen nimi, syntymäaika ja osoite.

Vaikka nainen oli muuten pyrkinyt häivyttämään tiedot itsestään, hotellikorttiin hän oli kirjoittanut kaikki tiedot oikein.

Ruumis löytyi metsästä

Vainaja löytyi metsästä Orituvan liikenneaseman läheltä huhtikuussa 2007. Ruumiin luona ei ollut henkilöllisyyspapereita tai tavaroita, jotka olisivat paljastaneet hänen henkilöllisyytensä. Poliisi arvioi, että nainen oli tietoisesti hävittänyt henkilöllisyydestä kertovat dokumentit.

Naisen tavaroita havaittiin myöhemmin löytötavaratoimistoon tuodusta kassista. Kassi oli löytynyt Oriveden rautatieaseman bussikatoksesta 19. helmikuuta 2007. Kassista löytyi paperinpalasia, jotka olivat saksalaisesta passista. Vainajalta löytyi myös palasia revitystä bussilipusta, joka oli ostettu 19. helmikuuta Jämsässä.

Keskusrikospoliisi selvitti

Kun naisen henkilöllisyys ei selvinnyt paikallispoliisin tutkimuksissa, hänet haudattiin Orivedelle marraskuussa 2008. Hautauksen jälkeen keskusrikospoliisi ryhtyi vielä selvittämään tapausta. Hauta avattiin ja vainajalle tehtiin uusi oikeuslääketieteellinen tutkimus.

Keskusrikospoliisi selvitti naisen henkilöllisyyden hotellikortista. Saksalainen nainen, jonka tuntomerkit vastasivat vainajaa, oli yöpynyt Jämsässä 18-19. helmikuuta. Naisen osoite oli Saksassa Braunschweigin kaupungissa.

Saksan poliisin mukaan nainen oli muuttanut antamastaan osoitteesta pois helmikuussa 2007. Naisen vanhemmat, jotka asuivat noin 300 kilometrin päässä, eivät olleet kuulleet tyttärestään lähes kolmeen vuoteen.

Saksan poliisi otti äidistä dna-näytteen, joka tuli Suomeen alkuviikosta. Dna-näytteiden vertailu vahvisti, että vainaja oli äidin tytär.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.