Orgasmi vaikka unessa

Naiset kokeilevat orgasmin eri tavoin. Seksi-kirja muistuttaa, että nautinnon huippua ei kannata tavoitella hampaat irvessä. Ainoata oikeaa orgasmia ei ole olemassa.

Lista naisen orgasmeista on loputon. Katerina Janouch listaa Orgasmikirjassa naisen orgasmit unelmaorgasmiin, suihkuorgasmiin, vaginaorgasmiin, sukupuolielimistä riippumattomaan orgasmiin, klitorisorgasmiin, G-pisteorgasmiin, anaaliorgasmiin, V-pisteorgasmiin, U-pisteorgasmiin, yhdistelmäorgasmiin, välilihaorgasmiin, hyväilyorgasmiin sekä useisiin peräkkäisiin orgasmeihin.

Näistä tunnetuimpia ovat klitorisorgasmi ja emätinorgasmi, jota ennen kuvattiin ainoaksi oikeaksi orgasmiksi. Ainoaa oikeaa orgasmia ei tosiasiassa ole olemassa. Naiset kokevat orgasmeja eri tavoin. Välillä orgasmi on hyvin pieni ja vaatimaton, välillä hyvinkin voimakas. Ja vain osa naisista saa orgasmin yhdynnässä.

Orgasmin saamiselle ei ole yhtä tiettyä tapaa, mutta orgasmi voi jäädä saamatta pienenkin seikan takia. Joskus sen voi estää jännitys, kontrollointi, pelko, odotus, vaatimus, hyväilyjen muuttuminen tai loppuminen. Orgasmi onkin sekä henkinen että fyysinen kokonaisuus. Nainen voi saada orgasmin jopa unen aikana, tai sitä voi edesauttaa fyysisillä ärsykkeillä, kuten nännejä hyväilemällä.

Hyvä tapa opetella orgasmia, on ottaa selvää masturboimalla, mistä pitää. Itsetyydytyksestä voi olla apua myös silloin, kun orgasmia ei saa yhdynnän aikana. Hyväilyjä voi jatkaa, vaikka mies olisi jo saavuttanut hekuman huipun.

Teksti: MTV3/Helmi

Lähde: Anu Suomela, Seksi – kaikki mitä tulee tietää

Kuva: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja