Oppositioehdokas Tsihanouskaja: Haluan muistuttaa Putinia, ettei mikään tänään solmittu sopimus ole lainvoimainen, koska Lukashenka ei ole virallisesti presidentti

1:40
Svjatlana Tihanouskaja pakeni Valko-Venäjältä Liettuaan presidentinvaalien jälkeen, koska hänen perhettään uhkailtiin. Videolla hän kertoo fiiliksistään elokuussa välittömästi lähtönsä jälkeen.

Presidentinvaaleissa Aljaksandr Lukashenkan haastanut opposition Svjatlana Tsihanouskaja ilmaisi tänään olevansa pahoillaan siitä, että Vladimir Putin on suostunut tapaamiseen Lukashenkan kanssa.

Putin ja Lukashenka tapasivat tänään Venäjän Sotšissa suljettujen ovien takana. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Lukashenka poistuu Valko-Venäjän maaperältä vilpillisten presidentinvaalien jälkeen. Toisin kuin monet muut maat, Venäjä on todennut presidentinvaalit laillisiksi.

– Haluan muistuttaa Putinia, ettei mikään tänään solmima sopimus ole lainvoimainen, koska Lukashenka ei ole virallisesti presidentti. Kaikki sopimukset, jotka Lukashenka allekirjoittaa ilman valtuuksia, arvioidaan uudelleen uuden hallinnon toimesta. Koska Valko-Venäjän kansa on kieltäytynyt luottamasta Lukashenkaan. Olen todella pahoillani siitä, että valitsitte käydä keskustelua diktaattorin ettekä valkovenäläisen kansan kanssa, Tsihanouskaja sanoi tänään sosiaalisessa mediassa. 

Uutistoimisto Interfaxin mukaan Lukashenkan kone on jo laskeutunut Sotšiin ja tapaaminen on käynnissä suljettujen ovien takana. Lukashenka väittää saaneensa yli 80 prosenttia äänistä elokuussa pidetyissä presidentinvaaleissa. Oppositio ja länsimaat eivät ole hyväksyneet vaalitulosta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja