Mainos

Opiskelijoiden yhteydenotot Nyytiin lisääntyneet

Tukikeskuksen suosituin palvelu on www-pohjainen Virtuaaliolkapää. Yhteydenottojen määrä on lähes kaksinkertaistunut viime keväästä.

Korkeakouluopiskelijoiden yhteydenotot tukikeskus Nyytiin ovat lisääntyneet selvästi toiminnan laajentumisen myötä. Vuoden alusta lähtien Nyytin palvelut ovat olleet kaikkien tiede- ja taidekorkeakouluopiskelijoiden käytössä, kun aiemmin ne ovat olleet toiminnassa vain Helsingin, Tampereen ja Turun alueella.

Nyytin toiminnanjohtajan Helena Partisen mukaan yhteydenottoja on ollut tammi-huhtikuun aikana kaikkiaan noin 250 000. Kasvua vuotta aiempaan on 58 prosenttia.

Eniten on kasvanut www-pohjaisen tukipalvelun, Virtuaaliolkapään, käyttö. Viime kevääseen verrattuna yhteydenottojen määrä on lisääntynyt lähes 90 prosenttia. Kaikista yhteydenotoista palvelun osuus on jo reilut 80 prosenttia.

-Kysyntään on pystytty vastaamaan hyvin, sillä kasvuun varauduttiin lisäämällä henkilöstöä ja kouluttamalla työhön uusia vapaaehtoisia, Partinen sanoo.

Virtuaaliryhmät tulossa

Nyytin työntekijät tarjoavat opiskelijoille henkilökohtaista neuvontaa ja tukea Helsingin Rikhardinkadulla sijaitsevassa toimistossa sekä puhelimitse. Virtuaaliolkapään puolella asiakkaiden viestejä lukee kulloinkin kolme työntekijää. Viesteihin pyritään vastaamaan ensimmäisen kerran viikon kuluessa. Käytännössä moni saa kuitenkin vastauksen jo muutaman päivän kuluessa.

Noin puolet Nyytiin yhteydessä olevista opiskelijoista kaipaa apua stressiin, väsymykseen ja masennukseen. Myös parisuhdeongelmat ovat varsin tavallinen yhteydenoton syy.

Ensi syksynä Nyytin toiminta laajenee edelleen, kun Virtuaaliryhmät aloittavat toimintansa verkossa. Ensimmäinen ryhmä aloittaa syyskuussa, ja se on tarkoitettu ulkomaille vaihtoon lähteville opiskelijoille.

Nyytin palvelujen piirissä on tällä hetkellä jo 150 000 opiskelijaa kahdellakymmenellä eri paikkakunnalla. Pääasiassa Raha-automaattiyhdistyksen rahoituksella toimiva Nyyti on palvellut asiakkaita vuodesta 1984 lähtien.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja