Mainos

Opiskelija-asunnot kortilla Helsingissä

Helsingissä opiskelija-asuntoa on vaikea saada, mutta esimerkiksi Vaasassa asuntoja on vapaana.

Opiskelija-asuntotilanne on pääkaupunkiseudulla kehno. Asunnon saadakseen Helsinkiin muuttavilla opiskelijoilla täytyy olla joko tuuria tai rahaa. Muualla maassa, esimerkiksi Turussa tai Vaasassa, opintonsa aloittavan on huomattavasti helpompaa ja halvempaa löytää katto pään päälle.

- Asuntojonossa on nyt 5300 opiskelijaa, joista 4000 on uusia. Kaiken kaikkiaan jonossa on tuhat ihmistä enemmän kuin vuosi sitten, sanoo Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin toimitusjohtaja Heikki Valkjärvi.

Valkjärvi näkee ongelmaan kolme syytä: Viime vuosina vuokra-asuntoja on rakennettu vähemmän kuin aikaisemmin. Vuokrat ovat nousseet, ja yhä harvemmilla opiskelijoilla tai heidän vanhemmillaan on varaa investoida omaan opiskelijakämppään.

- Myös yliopiston tutkintouudistus näkyy. Monille opiskelijoille, jotka ovat olleet kirjoilla pitkään, on tullut kiire valmistua, Valkjärvi selittää.

Valkjärvi neuvoo, etteivät pääkaupunkiin muuttavat opiskelijat olisi liian nirsoja.

- Tällä hetkellä ei ole oikea ajankohta esittää osoitevaatimuksia, hän sanoo.

Turussa opiskelijatulva on suurin piirtein samalla tasolla kuin viime vuonna. Noin 2000 opiskelijaa jonottaa Turun Ylioppilaskyläsäätiön Tysin asuntoja. Tilanne helpottaa kuitenkin syksyllä, kun alueelle valmistuu uusia taloja.

Vaasassa vapaita asuntoja on yhä jäljellä.

- Soluasuntoja löytyy kyllä, mutta yksiöitä joutuu odottamaan, Voasin asiakaspalvelupäällikkö Raija Alanko sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.