Mainos

Operaatio Elop: Ahkera työjuhta - painoi töitä kuin kone

Suomalaiset Stephen Elop hurmasi avoimuudellaan ja puhujanlahjoillaan. Ensimmäisenä lankesivat toimittajat, jotka yrittivät Nokian tiedotustilaisuudessa 10. syyskuuta 2010 päätellä muutamasta kommentista, millainen mies Nokian uudeksi toimitusjohtajaksi oli nimitetty.  

– Tarvittiin vain muutama lause sen selviämiseen, että Elop oli verbaalivirtuoosi. Sulava esiintyminen ja luotettava olemus hälvensivät toimittajien epäluulon kuin taikaiskusta. Tämä mies osasi puhua, todella osasi puhua, ja hänen englantinsa kuulosti hyvältä, toisin kuin Olli-Pekka Kallasvuon. Kuulijan päässä alkoi herätä toivo. Ehkä kaikki kääntyisi hyväksi, muistelevat Operaatio Elop -kirjan tekijät Pekka Nykänen ja Merina Salminen.

Ensihurmoksesta pääsivät osallisiksi myös työntekijät, joilta Elop kysyi sähköpostilla vastausta kolmeen kysymykseen. Ällistys oli melkoinen, kun Elop tai hänen avustajansa myös vastasi kommentteihin.

– Osui ja upposi, eräs haastateltava muistaa. "Tuli sellainen olo, että nyt päästään käärimään hihat ja lähdetään onnistumaan isosti."

Arki tuli nopeasti vastaan 

– Hän painoi töitä kuin kone, kirjoittavat Nykänen ja Salminen.

Pelkästään liikematkojen lentomäärä on valtava. 60 000 mailia kuukaudessa eli yli kaksi kertaa maapallon ympäri.

Vaatimaton ja suomalaisesti pukeutunut. Näin kuvailee Nokian viestintäosaston työntekijä mieleenpainuvinta hetkeä Elopista Heathrow´n lentokentällä Lontoossa: "Kyllästyneen näköistä, turvatarkastusta pikkureppu selässään odottanutta miestä oli vaikea kuvitella globaalin pörssiyhtiön toimitusjohtajaksi." 

– Hienointa Stephenissä on se, ettei hän masennu tai jää surkuttelemaan. Ei koskaan. Hän on kone, arvioi Elopin pitkäaikainen johtamisvalmentaja Stephen Miles.

Rahalle perso

Stephen Elopin erorahoista syntyi Suomessa iso meteli. Hän oli lähtenyt aiemmistakin työpaikoistaan kainalossaan muhkeat bonukset, jotka laukesivat maksuun päivälleen samalla hetkellä kuin erokin.

Nokialta lähtiessään Elop ei suostunut kohtuullistamaan erorahaansa. 

– Syy oli raadollinen, kirjoittavat Nykänen ja Salminen. 

Elop oli eroamassa vaimostaan (Nancy Elopista) ja koska avioehto puuttui, puolet Stephenin varoista kuului Nancylle.

– Jos hän suostuisi pienempään korvaukseen, Nancyn lakimiehet syyttäisivät hänen tuhonneen Nancyn omaisuutta, Elopin väitettiin sanoneen Siilasmaalle.
Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.