Mainos

OP:n tulos notkahti – syynä kulujen poikkeuksellisen suuri kasvu

OP:n tulos ennen veroja painui heinä-syyskuussa 290 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 306 miljoonasta eurosta. Voiton supistumiseen vaikutti se, että kulut kasvoivat 15 prosenttia. Tuottojen nousu jäi vajaaseen 5 prosenttiin.

Tammi-syyskuun voitto ennen veroja putosi 5 prosenttia kulujen noustua 12 prosenttia.

– OP Ryhmän tuloskehitys jatkui vahvana ja odotusten mukaisena. Tammi-syyskuun tulos oli edellisvuosien ja samalla kaikkien aikojen ennätystulosten tuntumassa huolimatta merkittävästä kehittämisen kulujen kasvusta, arvioi pääjohtaja Reijo Karhinen.

– Poikkeuksellisen suuri kulukasvu on suora seuraus strategiamme mukaisesta voimakkaasta toimintamme uudistamisesta.

Karhisen mukaan pankkitoiminnan ja varallisuudenhoidon tulokset paranivat vahvan tuottokehityksen ansiosta. Pankkitoiminnassa talletuskasvu oli selvästi ja luottokannan kasvu lievästi markkinaa nopeampaa.

Sen sijaan vahinkovakuutuksessa tulos ja kasvu jäivät edellisvuosien tasosta.

– Jatkoimme katsauskaudella strategiassamme linjaamiemme toimialarajoja rikkovien palvelukokonaisuuksien rakentamista terveydessä ja hyvinvoinnissa, liikkumisessa sekä asumisessa, Karhinen kertoo.

Laaja investointiohjelma

Hänen mukaansa OP kohtaa finanssialan rajun ja merkittävästi kustannuksia aiheuttavan murroksen hyvässä tuloskunnossa.

– Lähivuosien aikana on vietävä läpi erittäin laaja investointiohjelma, uusien liiketoimintamallien ja uuden ansainnan luominen sekä mittava henkilöstön osaamisen uudistaminen.

Karhinen arvioi, että osaamistarpeiden muutoksista on viestittävä aiempaa avoimemmin ja ennakoivammin. Hänen mukaansa keskeistä on löytää keinoja työelämästä syrjäytymisen estämiseksi yhdessä henkilöstön kanssa.

Täydennetty kello 9:49.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.