Onnistunut pikameikki – näin teet sen

Arkiaamunakin voi näyttää raikkaalta ja kauniilta, kunhan opettelee tekemään perusmeikin viidessä minuutissa. Lue meikkiammattilaisen ohjeet vaikkapa työaamun ehostukseen!

Arkiaamuina harva jaksaa laittaa itseään työkuntoon tunteja, joten onnistuneen pikameikin tekeminen on opettelun arvoinen taito. Make up bible -kirjan kirjoittanut meikkiammattilainen Mariela Sarkima neuvoo, kuinka viiden minuutin meikki tehdään onnistuneesti. Noudata ammattitaitoisen naisen käytännöllisiä step-by-step-ohjeita!

1. Käytä sävyttävää päivävoidetta. Käy läpi kasvojen reuna-alueet päivävoidettakin käyttäessäsi, jotta meikkiraja ei jää näkyville. Halutessasi voit puuteroida kiillon pois kevyesti ihon pinnalta.

2. Aurinkopuuteri käyttöön. Aurinkopuuteria käytetään poskipäivällä, leukapielissä ja otsan hiusrajalla. Voit tehdä myös silmän ulkonurkkaan kevyen varjostuksen aurinkopuuterilla.

3. Häivähdys poskipunaa. Sävytettyäsi kasvot päivävoiteella ja aurinkopuuterilla, voit lisätä meikkiin häivähdyksen poskipunaa. "Raikas puna saa kasvot säteilemään ja näyttämään terveiltä", Sarkima vinkkaa kirjassaan.

4. Musta ripsiväri korostaa silmiä. Runsas kerros tummaa ripsiväriä saa silmät säihkymään. Jos sinulla on vielä vähän aikaa, pyyhkäise kulmakarvoihinkin sävyä.

5. Raikas huulipuna tai -kiilto viimeistelee meikin. Huulimeikki ei tarvitse rajausta kiireessä tehtynä.

Muista: Jos sähellät kiireessä ja saat ripsivärit sotkettua poskille, anna sen kuivua ennen korjailua. Kuivumisen jälkeen ripsiväri lähtee rapsuttamalla irti ihosta ja sen voi pyyhkäistä pois pumpulipuikolla.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde:Mariela Sarkima: Make up bible, Tammi 2011 (Tyylikkäänä töissä, s. 174–175)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja