Mainos

Onni potkaisi Helsingin poliisia murhatutkinnassa – valvontakamera kääntyi juuri ajoissa tallentaakseen sarjakuristajan hahmon

5:40

Helsingin poliisilla kävi onni kun se keväällä 2018 tutki Vaasankadulla tapahtuneen prostituoidun kuolemaa. Vaasankadun ja Harjukadun kulmassa Michael Penttilän hahmon tallentanut kamera kääntyi vain muutama minuutti ennen osoittamaan oikeaan suuntaan.

52-vuotias prostituoitu oli surmattu huhtikuun puolivälissä Vaasankatu 15 -kerrostalossa sijaitsevassa asunnossa.

Ruumiin löysi toukokuun alussa huoltomies, joka oli käsketty paikalle selvittämään hajuhaittaa. Huoltomies oli käynyt asunnossa jo viikkoa aiemmin, mutta silloin hän ei sängyn alle kätkettyä ruumista huomannut.

Poliisi epäili henkirikosta ja ryhtyi tutkimaan tapausta. Nainen tunnistettiin prostituoiduksi.

Kameran liike

Poliisi pyysi taloyhtiöltä valvontakameran nauhat. Kyse ei ole laatikkomaisesta, yhteen suuntaan osoittavasta kamerasta, vaan kuvun alla ajoittain eri suuntia näyttävästä kamerasta.

Nyt se oli sattumalta kääntynyt näyttämään Vaasankatua länteen vain muutama minuutti ennen kuin selvästi Michael Penttiläksi tunnistettava hahmo käveli Vaasankadun ja Harjukadun kulmassa.

Todennäköisesti henkirikos olisi selvinnyt muutenkin, mutta tämä nopeutti tutkintaa.

Myöhemmin Penttilä yhdistyi uhriin mm. myös soittotietojen kautta. Kotietsinnässä Penttilän asunnosta löytyi mm. vyö, jossa oli uhrin dna:ta. Sittemmin Penttilä tunnusti kuristaneensa naisen.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi sarjakuristajana tunnetun Penttilän murhasta elinkautiseen. Nyt hovioikeudessa Penttilä vaatii murhan muuttamista tapoksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja