Onnea hehkuva Kaisa kirjoitti ylioppilaaksi 69-vuotiaana: Tämä motivoi opiskelemaan vielä eläkkeellä: "Aivan tuoretta tietoa tänä päivänä!"

6:46
Urakka on ohi! Videolla Kaisa Yli-Erkkilä kertoo, mikä häntä erityisesti kiinnosti opiskelun aikana.

Tänä keväänä moni nuori nostaa päähänsä valkolakin ylioppilastutkinnon merkkinä, mutta opintielle voi astua vanhempanakin. Yksi tämän kevään abiturienteista on 69-vuotias Kaisa Yli-Erkkilä Tampereen aikuislukiosta.

MTV Uutiset julkaisee artikkelin uudelleen valmistujaispäivän kunniaksi. Onnittelemme kaikkia koulunsa päättäneitä!

– Se on kuin nousuhumala, hän kuvailee kolmen vuoden rupeaman jälkeistä kevyttä oloaan.

Yli-Erkkilä päätyi eläkkeeltä koulun penkille osittain sattumalta. Hän oli kuullut eräästä seitsemänkymppisestä, joka oli päättänyt toteuttaa unelmansa venäjän kielen opiskelusta. Pian hän löysi itsensä kyselemässä mahdollisuutta lukea itsensä ylioppilaaksi.

Yli-Erkkilä: Oppiminen vaatii vain kiinnostusta ja halua

Yli-Erkkilä huomasi koulumaailman ja uuden opiskelun imevän hänet mukaansa. Erityisesti hän iloitsee siitä, että on oppinut uutta ja päivittänyt vanhentuneet tietonsa.

– Mulla on aivan tuoretta tietoa tänä päivänä, hän iloitsee.

Kanadasta aikanaan Suomeen muuttanut Yli-Erkkilä sai verestää pohjatiedoilta heikoksi jäänyttä äidinkieltään ja toisaalta päästä käyttämään taas ruotsia. Hän kirjoitti lopulta ruotsista E:n ja äidinkielestä, englannista ja terveystiedosta B:n.

Hän korostaa, että uuden opiskelu on tärkeää jo pelkästään siksi, että aivonystyröiden käyttö suojaa dementialta. Hänestä on myös virheellinen kuvitelma, ettei vanhempana enää voisi oppia uutta.

– Tänä päivänä ja minä hetkenä vain oppii, kun vain itse on kiinnostunut ja haluaa olla mukana jossain ja oppia jotain uutta, hän kannustaa.

Aikoo jatkaa opiskelua

Opiskelu ei tule jäämään ylioppilastutkintoon. Yli-Erkkilä kertoo haluavansa päivittää yhteiskunnallista osaamistaan yhteiskuntatiedon ja historian saralla. Myös jatko-opiskelu kiinnostaa häntä.

– Tottakai olen iloinen, että saan hatun, mutta ei se estä sitä, että voin lukea lisää. Olen saanut sen innostuksen täällä, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja