11 laudaturin Alex Halme on kevään paras ylioppilas – nyt hän haaveilee lääkärin ja säveltäjän ammatista: "Hullu rutistus"

5:40
Näin Alex Halme suhtautuu saavutukseensa ja tulevaisuuteen – katso video!

Tiistaiaamu valkeni espoolaiselle Alex Halmeelle poikkeuksellisen miellyttävillä ilouutisilla. Ylioppiskirjoitusten tulokset julkistettiin ja kävi ilmi, että Halme oli tämän kevään parhaiten menestynyt ylioppilas – paitsi kokeista saaduilla arvosanoilla myös pistemäärillä.

– Tuntuu mahtavalta. Kun ensimmäisen kerran astelin tähän lukioon kolme vuotta sitten, en olisi uskonut, että tähän tullaan. Olen yllättynyt ja tosi tyytyväinen saavutukseen, Halme kuvaili tuntojaan.

Helsingin Ressun lukiosta kolmessa vuodessa valmistunut Halme kirjoitti tämän kevään ylioppilaskirjoituksissa 11 laudaturia ja kaksi eximiaa. 19-vuotias nuori mies myöntää, että uurastus vaati veronsa.

– Onhan tämä ollut hullu rutistus. Tein yo-kokeet kolmessa osassa, joten aloitin lukemaan puolitoista vuotta sitten. Siitä lähtien kokeiden valmistautumiseen on mennyt tosi paljon aikaa, mutta joskus elämässä on tehtävä uhrauksia, jotta pystyy tällaiseen.

– Erityisesti edelliset kuukaudet menivät pääosin vain kirjoja päntätessä. Pari viikkoa ennen kokeita meinasi jaksaminen loppua, mutta onneksi siitä selvittiin. Uudestaan en kuitenkaan tähän urakkaan lähtisi, Halme sanoo hymyillen. 

Halme sai laudaturin arvosanan biologiasta, fysiikasta, kemiasta, pitkästä matematiikasta, maantieteestä, terveystiedosta, filosofiasta, historiasta, pitkästä ruotsista, englannista ja yhteiskuntaopista. Eximia tuli äidinkielestä ja pitkästä ranskasta.

– Se harmitti vähän, että molemmat jäivät vain pisteen päähän laudaturista. Ei ole kuitenkaan aikomusta lähtee korottamaan niitä, Halme sanoo viitaten äidinkielen ja pitkän ranskan arvosanaan.

Kesän Halme aikoo ottaa lomailun kannalta, mutta siitä eteenpäin suunnitelmat ovat melko kirkkaasti mielessä.

– Olen hakenut Helsingin lääketieteelliseen opiskelemaan.

Mutta Halme on kiinnostunut myös musiikista. Henkireikä on ollut jo pitkään rakas harrastus pianon soitto ja lukio-opintojen ohessa Halme käynyt Sibelius–Akatemiassa valmentavassa nuorisokoulutuksessa – sävellys pääaineena ja pianon soitto sivuaineena.

– Lääkiksen lisäksi olen hakenut myös Sibelius-Akatemiaan musiikin maisterin opintoihin. Erityisesti kiinnostaa säveltäminen. Ei sekään ole poissuljettua, että opiskelisin sekä lääkäriksi että säveltäjäksi.

Tulipa nuoresta miehestä sitten lääkäri tai säveltäjä, tai molemmat, on sitä ennen aika juhlistaa komeaa ylioppilastodistusta.

– Tänään juhlimme perheen kanssa ja soitan illalla isovanhemmilleni. Kesäkuussa pidämme koronan sallimissa rajoissa perinteiset ylioppilasjuhlat, Halme sanoo.

Kirjoititko jonkin aineen jatkoopintoihin päästäksesi, vaikka et olisi halunnut? Ota yhteyttä toimitukseen! Sähköposti: Uutiset@mtv.fi& WhatsApp 040 578 5504.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja