Onko tässä seuraava Usain Bolt? 16-vuotias kiituri tykittää hirmuaikoja

Thaimaalainen Puripol Boonson on yksi yleisurheilun nuorten MM-kisojen suurimmista tähdistä. Thaimaalainen superlupaus on jo todella lähellä Usain Boltin juoksemia aikoja, ja MM-kisoissa Boltin raudanlujat ennätykset voivat mennä murskaksi.

Thaimaan Puripol Boonson on tällä hetkellä ylivoimaisesti nopein 16-vuotias, mitä maa päällään kantaa. Kaikkien aikojen tilastossakin Boonson sijoittuu aivan huipulle, sillä vain muuan Usain Bolt on juossut 16-vuotiaana häntä nopeammin.

Boonsonin 200 metrin ennätys on 20,19. Usain Boltin ikäluokan epävirallinen maailmanennätys on 20,13. Bolt juoksi ennätyksensä vuonna 2003, vain kuukausi ennen kuin hän täytti 17 vuotta. Boonson täyttää 17 vasta ensi vuonna, joten Boltin ennätyksen rikkomiseen on thaimaalaisella vielä aikaa.

Boonsonilla on nuoresta iästään huolimatta tilillään jo maansa ennätykset 100 ja 200 metrillä. Jos vertaillaan miehen aikoja Suomen tasoon, jää Boonsonin aika 10,19 satasella Samuli Samuelssonin tämän kesän Suomen ennätyksestä vain kolme sadasosaa. Nuorukaisen 200 metrin aika 20,19 alittaa Samuel Purolan tuoreet SE-lukemat peräti 26 sadasosalla. 16-vuotiaan pikakiiturin tasosta kertoo paljon, että hän on 200 metrin aikuisten maailmantilastossa sijalla 35.

Yleisurheilun nuorten MM-kisoissa Boonson juoksee 200 metrin alkuerissä keskiviikkona. Finaali juostaan Kolumbian Calissa paikallista aikaa torstaina ja Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä. Silloin Boltin 16-vuotiaana juostu ennätys on vaarassa.

Lue myös:

    Uusimmat