Onko sittenkin tulossa kunnon pakkastalvi? Tuore ennuste lupaa Suomeen keskimääräistä kylmempää joulu-helmikuulle

Viikosta tulossa aurinkoinen, mutta viileä 2:07

Suureen osaan Pohjoismaista on tiedossa keskimääräistä kylmempi ajanjakso joulu- ja helmikuun väliselle ajalle, kertoo uutistoimisto Reuters. Arvio perustuu The Weather Company -säätutkimusyrityksen ennusteeseen.

Video: Tällaistä säätä on tiedossa kuluvalla viikolla. Ennuste on peräisin eiliseltä. 

Samaan aikaan eteläisempään Eurooppaan on samalle ajanjaksolle ennusteen mukaan tiedossa keskimääräistä lämpimämpää, kosteampaa ja tuulisempaa säätä. 

Jo marraskuun viimeiset kymmenen päivää ovat kuitenkin tavallista kylmempiä koko Euroopassa, 

– Marraskuu on ollut keskimääräistä lämpimämpi – sitä edeltäneiden kuukausien tapaan – suurelta osin Euroopassa, vaikka marraskuun viimeiset kymmenen päivää ovat huomattavasti kylmempiä etenkin Koillis-Euroopassa, kun kylmä, mannermainen ilmavirtaus saapuu, arvioi The Weather Company -säätutkimusyrityksen johtava meteorologi Todd Crawford.

Älä vielä osta untuvatakkia

MTV:n meteorologi Miina Manninen sen sijaan kuvailee, että Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen (ECMWF) mukaan joulu- ja helmikuun välisenä ajanjaksona Pohjoismaissa on keskimääräistä lämpimämpää.

– Tämä kuvaa osuvasti ennusteiden luotettavuutta, Manninen heittää viitaten kahden pitkäaikaisen ennusteen erilaisiin arvioihin. 

Nyt voikin Mannisen mukaan jännityksellä jäädä odottamaan kumpi ennuste pitää paikkansa. 

– Sen voin sanoa, että joulukuu näyttäisi olevan pari astetta tavallista viileämpi lähes koko maassa. Rannikolla ero ei ole niin suuri tavalliseen, Manninen kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat