Onko sinulla tämä led-lamppu? Älä käytä

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto varoittaa verkkokaupassa myydyn led-lampun turvallisuuspuutteesta.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) varoittaa Vaarallisettuotteet.fi-sivustolla led-kasvilampun turvallisuuspuutteesta. Lampussa on havaittu sähköiskun riski.

Mania33-verkkokaupassa myydyssä led-lampussa (28W) on havaittu riittämätön erotus verkkojännitteisten osien ja kosketeltavien metalliosien välillä. Lisäksi suojaus vahingossa tapahtuvalta kosketukselta kannan jännitteisiin osiin lampun asettamisen aikana on puutteellinen. Niinpä on havaittu, ettei tuote täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan eurooppalaisen harmonisoidun standardin EN 62560 vaatimuksia.

Tukes ohjeistaa poistamaan E-27-lampun (tarvike 4001) käytöstä välittömästi. Vastuuyritys Tmi M Niskanen pyytää kuluttajia palauttamaan tuotteen. Lisätietoja saa yritykseltä. 

Yritys on Tukesin mukaan ilmoittanut poistavansa markkinoilta ja järjestävänsä palautusmenettelyn myös myynnissä olleiden E-27-lamppujen tarvikkeiden 4002, 4003, 4004, 4005 ja 4007 osalta. 

Katso myös: Kemikaalivaaroja ja tukehtumisriski – tällaisia ovat Tullin ja Tukesin narauttamat vaaralliset tuotteet

Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan 3:29
Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan.

Lähde: Tukes

Lue myös:

    Uusimmat