Hävitätkö hyönteisiä tällä laitteella? Poista käytöstä

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto kehottaa poistamaan Weitechin hyönteistuhoojan käytöstä.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ilmoittaa Vaarallisettuotteet.fi-sivustollaan Weitechin hyönteistentuhoojan takaisinvedosta. Kyseessä on pistorasiaan asetettava WK8203 Inzzzector4 -hyönteistuhooja UV-valolla.

Takaisinvedon syynä on laitteessa havaittu sähköiskun riski. Laitteen jännitteinen ritilä on Tukesin mukaan kosketeltavissa koesormella, kun koesormea ainetaan 17 N voimalla. Testiraportin mukaan ritilässä on verkkojännite. Tämän lisäksi 0,5 J -jousivasarakokeessa kolmen iskun jälkeen laitteen kotelo aukeaa ja vaarallisesti jännitteiset osat ovat kosketeltavissa koesormella.

Testin perusteella tuote ei täytä sähköturvallisuuslain (1135/2016) eikä tuotetta koskevan tandardin EN 60335 vaatimuksia. Vastuuyritys Schetelig Oy on Tukesin mukaan ilmoittanut, että puute koskee tuotteita, joiden eränumero on vuosien 2016–2022 välillä. Tuotteen viivakoodi on 5414099082031.

Tukes kehottaa poistamaan laitteen käytöstä välittömästi. Yritys antaa lisätietoa tuotteen palauttamisesta. 

Katso myös: Kemikaalivaaroja ja tukehtumisriski – tällaisia ovat Tullin ja Tukesin narauttamat vaaralliset tuotteet

Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan 3:29
Kemikaalivaarallinen padel-maila ja bakteereja sisältävä saippuakuplalelu – näin tuotteiden turvallisuutta valvotaan.

Lähde: Tukes

Lue myös:

    Uusimmat