On "suuri mahdollisuus", että Vastaamon tietomurron tekijä selviää – näin poliisi kommentoi tapausta nyt

9:14
MTV:n rikostoimittajat ruotivat psykoterapiakeskus Vastaamon tapausta Uutisaamussa.

Poliisi suhtautuu Vastaamon tietomurron selviämiseen nyt optimistisesti. Arvion mukaan on "suuri mahdollisuus", että tekijä saadaan kiinni. MTV:n rikostoimittajat ruotivat tapausta Uutisaamussa.

Syyttäjä päätti eilen, että Vastaamon entistä toimitusjohtajaa Ville Tapiota vastaan nostetaan syyte tietosuojarikoksesta. Samalla syyttäjä päätti, ettei kahden muun epäiltynä olleen Vastaamon työntekijän kohdalla nosteta syytteitä.

Entisen toimitusjohtajan rikossyyte koskee sitä, miten yrityksessä pidettiin huolta asiakkaiden arkaluontoisista potilastiedoista. Syksyllä 2020 paljastui, että tiedot olivat päätyneet rikollisiin käsiin ja tietoja myös vuodettiin salattuun Tor-verkkoon.

Syyttäjän asiakirjoista käy ilmi, että yrityksen tietoturva-asiat olivat retuperällä vuosien ajan. Kuulusteluissa yhtiön työntekijät kertoivat, että toimitusjohtaja oli tietoturva-asioiden sijaan kiinnostunut lähinnä yrityksen liiketoiminnan kasvattamisesta.

Vaikka juttua puidaan pian oikeudessa, vielä ei ole selvinnyt, kuka tai ketkä olivat varsinaisen tietomurron ja yrityksen järjestelmiin kohdistuneen hyökkäyksen takana. 

MTV:n rikostoimittajat käsittelivät aihetta Uutisaamussa tänään keskiviikkona. Rikostoimittajien mukaan poliisi suhtautuu tapauksen selviämiseen tällä hetkellä optimistisesti. 

KRP:n tutkinnanjohtaja Marko Lepomäki arvioi MTV Uutisille, että on "suuri mahdollisuus", että tekijä selviää. Lepomäen mukaan poliisin tämänhetkinen tutkintalinja on vahva.

Vastaamo-tapauksen lisäksi Uutisaamussa puitiin Helsingin Sanomien Viestikoekeskus-jupakkaa sekä pääkaupunkiseudulla tällä viikolla tapahtuneita puukotustapauksia. 

Katso keskustelu ja rikostoimittajien kommentit artikkelin yllä olevalta videolta.

Puhumassa olivat rikostoimituksen päällikkö Tiia Palmén sekä rikostoimittajat Pekka Lehtinen ja Eetu Ruonakoski.

Uutisaamun Rikostoimittajat-osiossa käydään läpi viikon mielenkiintoisimpia puheenaiheita rikos- ja oikeusjuttujen saralta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja