Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Omenapannari paistinpannulla liedellä

Omenapannari
OmenapannariCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 15:36(Päivitetty 03.02.2005 15:06)
  • taikina:
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl sämpylä- , hiivaleipä- tai spelttijauhoja
  • 2 munaa
  • ripaus suolaa
  • pinnalle:
  • 0,5 -1 dl fariini- tai ruskeaa sokeria
  • 2 rkl juoksevaa margariinia tai voimariinia
  • 2-3 hapokasta kotimaista omenaa
  • 1-3 tl kanelia
  • paistamiseen 1-2 rkl juoksevaa margariinia tai voimariinia

1. Vatkaa jauhot maidon joukkoon ja anna turvota 15-30 minuuttia. Vispilöi sekaan munat ja suola.

2. Paloittele omenat keskusta poistaen isohkoiksi kuutioiksi.

3. Valitse paistinpannuksi pinnoitettu pannu, jonka halkaisija on 20-22 cm. Kuumenna juokseva rasva pannulla ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa rasvaan sitä samalla sekoittaen. Lisää omenalohkot ja anna paistua hetken aikaa eli kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Kaada omenalohkot lautaselle ja kaavi sokeri mukaan.

4. Nosta pannu takaisin liedelle ja lisää vähän rasvaa ja kuumenna. Kaada taikina pannulle ja levitä omenapalat taikinaan parin minuutin päästä. Ripottele pinnalle kanelia ja nosta päälle kansi.

5. Kypsennä miedolla lämmöllä (1/3 -1/4 levyn tehosta) n. 20 minuuttia. Ravistele kevyesti kypsymisen loppuvaiheessa , jotta pannari irtoaa reunoista ja pohjasta. Kypsymisen loppuvaiheessa voit lisätä vähän lämpöä, jotta saat kauniin paistopinnan.

6. Nosta pannun päälle tarjoiluvati tai iso lautanen, pidä reunoista kiinni ja kumoa pannari vadille. Ripottele kauniisti ruskettuneelle paistopinnalle halutessasi vähän puuterisokeria. Tarjoa pannari lämpimänä, toki se maistuu kylmänäkin.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikallaPelkäätkö "peltipoliisia"? Komisario vastaa kysymykseen legendaarisesta cd-levykikastaKaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosaVoiko mies pissata housuun naurusta? Urologi vastaaViikkohoroskooppiSienikori täynnä? Näin tunnistat ja käsittelet sienet oikein
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 09:15
    Liikennevalvonta

    Pelkäätkö "peltipoliisia"? Komisario vastaa kysymykseen legendaarisesta cd-levykikasta

  • 07:45
    Ruoka

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 06:33
    Miehet

    Voiko mies pissata housuun naurusta? Urologi vastaa

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi