Omenapannari paistinpannulla liedellä

  • taikina:
  • 3 dl maitoa
  • 1 dl sämpylä- , hiivaleipä- tai spelttijauhoja
  • 2 munaa
  • ripaus suolaa
  • pinnalle:
  • 0,5 -1 dl fariini- tai ruskeaa sokeria
  • 2 rkl juoksevaa margariinia tai voimariinia
  • 2-3 hapokasta kotimaista omenaa
  • 1-3 tl kanelia
  • paistamiseen 1-2 rkl juoksevaa margariinia tai voimariinia

1. Vatkaa jauhot maidon joukkoon ja anna turvota 15-30 minuuttia. Vispilöi sekaan munat ja suola.

2. Paloittele omenat keskusta poistaen isohkoiksi kuutioiksi.

3. Valitse paistinpannuksi pinnoitettu pannu, jonka halkaisija on 20-22 cm. Kuumenna juokseva rasva pannulla ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa rasvaan sitä samalla sekoittaen. Lisää omenalohkot ja anna paistua hetken aikaa eli kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Kaada omenalohkot lautaselle ja kaavi sokeri mukaan.

4. Nosta pannu takaisin liedelle ja lisää vähän rasvaa ja kuumenna. Kaada taikina pannulle ja levitä omenapalat taikinaan parin minuutin päästä. Ripottele pinnalle kanelia ja nosta päälle kansi.

5. Kypsennä miedolla lämmöllä (1/3 -1/4 levyn tehosta) n. 20 minuuttia. Ravistele kevyesti kypsymisen loppuvaiheessa , jotta pannari irtoaa reunoista ja pohjasta. Kypsymisen loppuvaiheessa voit lisätä vähän lämpöä, jotta saat kauniin paistopinnan.

6. Nosta pannun päälle tarjoiluvati tai iso lautanen, pidä reunoista kiinni ja kumoa pannari vadille. Ripottele kauniisti ruskettuneelle paistopinnalle halutessasi vähän puuterisokeria. Tarjoa pannari lämpimänä, toki se maistuu kylmänäkin.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat