Oman saunan rakentaminen kerrostaloasuntoon?

Asun omassa kerrostaloasunnon 7 kerroksessa. Talossa on vielä yksi kerros. Olen suunnittelemassa omaa saunaa. Asuntomme on päädyssä. Kylpyhuoneen seinän takana on vaatehuone johon olen suunnittelemassa löylyhuonetta. Kysyisin että saanko mä rakentaa sen saunan sinne ja pitääkö kysyä lupa joltain ja kysyisin paljonko se tulisi myöskin maksamaan. Huoneisto on rakennettu 1975.

Lupa-asiassa sinun on käännyttävä asuntoyhtiösi isännöitsijän puoleen, joka yleensä myöntää luvan, ellei ole osoitettavissa, että hankkeesi on selvästi vahingollinen as. oy:n omaisuudelle. Kustannukset riippuvat siitä minkälainen sauna on ja kuka sen tekee. Kustannukset pyörivät 10.000-40.000 markan välillä.

Muista viemäröinti, lattian kallistukset, vesieristykset, vesieristyksien tarkastuttaminen taloyhtiön edustajalla, lattialämmityksen teko märkiin tiloihin, lämmöneristykset seiniin ja kattoon, alumiinipaperointi paneloinnin alle, alumiiniteipillä saumojen teippaus, alumiinipaperin tiivistäminen lattialta vähintään 25 cm ylös nostettujen laattojen yläreunaan tiivistysmassalla ja alumiiniteipillä, tuuletusraot alupaperin ja paneloinnin välissä ja kiukaan vaatimat suojaetäisyydet.

Ota selvää, onko asuntoosi on vedetty niin suuri nousujohto, että kiukaalle on mahdollista saada riittävästi sähköä, ja erittäin tärkeää on huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta ko. tiloissa. Neuvoisin sinua ottamaan yhteyttä asiantuntevaan suunnittelijaan, niin saat parhaan mahdollisen hyödyn investoinnistasi.

Jos et kykene omin voimin toteuttamaan saunan rakentamista, pyydä useampia tarjouksia. Kun olet löytänyt mielestäsi sopivan tekijän, kysy referenssikohdetta. Jos ei ole, jatka etsimistä. Tee kirjallinen sopimus ja maksu vasta kun olet hyväksynyt työn vastaanotetuksi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja