Mainos

Omakotitalo Hyvinkäällä

Tänään vierailemme Sarin, Jarin ja Roosan luona vastavalmistuneessa omakotitalossa Hyvinkäällä.

Koti on suurta avaraa tilaa josta turhat väliseinät on poistettu. Sisustussuunnittelija Anu Jokela on auttanut asukkaita alusta saakka ja hänen ensimmäinen tehtävänsä olikin poistaa turhat väliseinät. Avonainen keittiö on ollut oikea ratkaisu, sillä se antaa mahdollisuuden yhdessäoloon vaikka vain yksi olisi keittiössä kokkauspuuhissa.

Ruokapöytä on vanha talonpoikaispöytä, joka löytyi huonossa kunnossa Jarin vanhempien kotoa Pohjois-Karjalasta. Tuolit on ostettu antiikkikaupoista yksi kerrallaan. Kuparipannut on perintöä Sarin äidiltä joka on perinyt ne aikanaan isältään.

Kaksi olohuonetta

Pieni olohuone on keskellä kotia seisovan takan äärellä. Tämä on arkiolohuone, jossa vietetään paljon aikaa. Pöytä on antiliikkeestä ja se on madallettu jalkoja lyhentämällä sopivan matalaksi sohvan eteen. Valkoisiin sohviin tuo eloa ja rytmiä runsaat tyynyt. Nurkassa oleva arkku on ostettu huonokuntoisena, mutta entistetty alkuperäiseen asuunsa.

Suuri olohuone on käytössä enemmän silloin kun kylässä on ystäviä, joita mahtuukin istumaan suuri joukko yhtä aikaa. Sisustuksen haasteena Anu Jokelalla oli käyttää kaikki edellisen kodin kalusteet ja saada ne sopimaan uuteen taloon sellaisinaan, ja ostaa vain ne kalusteet jotka puuttuvat.

Olohuoneen värityksen määrittivät kaksi vanhaa nojatuolia. Uusien Howard-sohvien pehmeyttä lisää suuri määrä kauniita tyynyjä joiden väritys on tarkkaan harkittu. Seinien pehmeä maitokahvin väri ja valkolakattu tammilattia antavat lempeän pehmeän kehyksen valoisalle huoneelle.

Suurien ikkunoiden edessä olevat vaaleat verhot päästävät luonnonvalon kauniisti sisään. Verhoissa kulkeva sinikukallinen vaakaraita on ommeltu erikseen toisesta kankaasta. Se tuo mukavasti väriä ja yhdistää kalusteita mutta koska sitä on vain vähän, se ei tee verhoista levottomia. Lämmin lomamatka Thaimaahan toi mukanaan norsuja ja muita matkamuistoja jotka pitävät matkan mielessä vielä tovin.

Renessanssin runsautta

Sauna lämpiää pari kertaa viikossa mutta jo tyttösenä Sarilla oli unelma kylpyammeesta ja nyt tuo unelma seisoo tassuillaan tukevasti pesuhuoneessa. Saunaan pääsee kodinhoitohuoneen kautta ja oven takana näkyykin jo makuuhuone, jossa on renessanssin runsautta.

Pehmeät vaaleat sävyt ovat määräytyneet vanhojen nojatuolin mukaan, jotka mahtuvat hyvin poikkeuksellisen suureen makuuhuoneeseen. Tekstiilien runsaus ja harmoniset väriyhdistelmät tekevät makuuhuoneen tunnelman. Sukulaisten kuvat somistavat seinää, joukossa muutama erityisen sympaattinen otos.

Mainio on myös pikkuinen Jaguar E-type. Se ei olekaan leikkiauto vaan radio, vanha Sarin isän saama lahja. Lipasto on aikanaan palvellut läksyjen lukupaikkana mutta nyt yöpöytänä.

Roosan huone on hetken vielä vähän yksinäinen sillä Roosa on Teksasissa viettämässä vaihto-oppilasvuotta. Värinsä puolesta asukkaalleen kuin nappi silmään sopiva huone on ihanan tilava ja valoisa. Mukavana bonuksena on ikioma kylpyhuone.

Sisustuksen suunnitteli Anu Jokela / Oksa Design www.oksadesign.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.