Mainos

Omaisuuden vaikutus päiväsakkoihin loppunee

Rikoslain mukaan sakotettavan varallisuus voi nykyisin korottaa päiväsakkoa. Varallisuuden arvioinnin pohjana käytettyjä verotettavasta varallisuudesta kertovia tietoja ei enää varallisuusveron poiston jälkeen ole saatavissa.

Varallisuuskorotuksen tekemisestä päiväsakon rahamäärään aiotaan luopua, sillä varallisuuden arvioinnin pohjana käytettyjä verotettavasta varallisuudesta kertovia tietoja ei enää varallisuusveron poiston jälkeen ole saatavissa. Asia koskeva hallituksen esitys on tarkoitus antaa eduskunnalle presidentin esittelyssä perjantaina 1.6.

Rikoslain mukaan sakotettavan varallisuus voi nykyisin korottaa päiväsakkoa. Varallisuuden arvioimisen ensisijaisena perusteena on sakotettavan viimeksi toimitetun verotuksen mukainen varallisuus. Jos sakotettavalla on verotettavaa varallisuutta vähintään 85 000 euroa, päiväsakon rahamäärää korotetaan 3 eurolla. Jos verotettavaa varallisuutta on vähintään 170 000 euroa, rahamäärää korotetaan 6 eurolla. Tiedot sakotusta varten saadaan verohallinnon sekä poliisi- ja oikeushallinnon välisen teknisen käyttöyhteyden eli niin sanotun sakkolaskurin avulla. (MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.