Mainos

Omaiset: Saari harkitsi tekoa jo lukiossa

Kauhajoen uhrien omaiset lähtevät syytteessään siitä, että Matti Saarelle ei olisi tullut myöntää aselupaa aikaisemmin samana vuonna. Omaisten avustaja lakimies Lasse Vuola perusteli asiaesittelyssä tätä näkemystä.

- Saari oli harkinnut toteutettavansa teon kaverinsa kanssa jo Pyhäjärven lukiossa. Hänet oli kotiutettu sopeutumishäiriöidensä vuoksi armeijasta. Hän on armeijassa lyönyt aseella toista miestä, Vuola luetteli.

Poliisi myönsi Saarelle hankkimisluvan pienoispistoolille 7. elokuuta. Saari hankki aseen, jota hän tuli näyttämään kokeneelle poliisimiehelle syyskuun alussa.

- Poliisimies arvioi ja sanoi ääneen sihteerin ollessa paikalla, että mikäs ase tämä on, ettei vain tulisi toista Jokelaa, Vuola siteerasi.

- Jo tässä olisi ollut syytä epäillä väärinkäytön vaaraa.

Vuola myös toisti jo aiemmin esillä olleet seikat ampumavideoista ja hautakynttilästä. Hän myös palasi internetin kautta Haapajärven poliisille lähetettyyn etukäteisvihjeeseen.

Viestissä Saaren tunteva henkilö oli kirjoittanut löytämistään nettivideoista: "Tulee paljon mieleen Jokelan koulumurha." Vihjetieto ei kuitenkaan päätynyt Kauhajoen poliisille.

- Videot saivat kansalaiset huolestumaan. Poliisin menettely oli sitä, että kädet ristissä toivottiin, ettei nuoren miehen uhkaus ole aito, Vuola kertoo.

Ensimmäisen kerran Saari oli tullut puhumaan aseesta poliisille jo tammikuussa 2008.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.