Oma koira puri pahasti Kärppiä, HIFK-tähti Ville Leskiselle hattutemppu – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa oli kuusi ottelua. Helsingissä IFK ja Kärpät kohtasivat huippuottelussa. Sen sankariksi nousi IFK-tähti, ex-Kärppä Ville Leskinen, joka takoi hattutempun.

Leskisen illan ensimmäinen syntyi avauserässä ajassa 9.15. 27-vuotias hyökkääjä sai tilanteessa loistosyötön IFK-kapteenilta Jere Salliselta.

Leskinen ampui illan toisensa kolmannessa erässä. Kyseisellä osumalla IFK karkasi taistossa 2–1-johtoon.

Kärpät kiri rinnalle, kun huippulupaus Tuukka Tieksola petasi loistopaikan takatolpalle Cody Kunykille. Kärppien kultakypärä ei erehtynyt.

IFK kuitenkin vastasi. Ei vain kerran, vaan kahdesti. Ensin Jesse Saarinen ampui läpiajosta johto-osuman. Perään Leskinen täydensi hattutemppuiltansa.

Kärpät nousi vielä lähelle Michal Kristofin kavennuksen myötä. IFK kesti ja nappasi kolme pistettä loppuluvuin 4–3.

Tampereella Ilves vei myös kauden kolmannen paikalliskamppailun nimiinsä, kun Tappara kaatui lukemin 4–1.

Ilves repi ratkaisevan eron toisessa erässä, kun Teemu Lepaus osui kahdesti.

Kolmannessa erässä Antti Saarela varmisti Ilvekselle kauden kolmannen paikalliskamppailuvoiton.