Olympiavoittaja Heikki Savolainen saa patsaan Kajaaniin

Helsingin olympialaisten olympiavalan vannoja, voimistelija Heikki Savolainen (1907-1997) saa oman patsaan Kajaaniin. Ainoana suomalaisena urheilijana viisissä kesäolympiakisoissa mitalin saavuttaneen Savolaisen syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta syyskuussa 2007.

Heikki Savolaisen näköispatsaalle etsitään keskeinen paikka Kajaanin keskustasta. Tarjouspyynnöt patsaan toteuttamiseksi lähetetään valikoidulle kuvanveistäjäjoukolle tammikuun alussa. Päätös patsaan toteuttajasta tehdään maaliskuun lopussa 2006. Patsashankkeen takana on Kainuun urheilu- ja liikuntatoiminnan tukemiseksi perustettu Kainuun säätiö. Hankkeen rahoittajaksi ovat lähtemässä Kainuun säätiön lisäksi muun muassa Kajaanin kaupunki ja Kansainvälinen olympiakomitea.

Savolainen osallistui voimistelussa viisiin olympialaisiin vuosien 1928-1952 välisenä aikana. Hän saavutti yhteensä yhdeksän olympiamitalia, joista kultaisia olivat hevosen ja joukkuekilpailun mitalit Lontoossa 1948.

Heikki Savolaisen saavutuksia nostaa se, että toisen maailmansodan takia vuosien 1940 ja 1944 olympialaisia ei järjestetty. Savolainen työskenteli Kajaanissa lääkärinä ja hänelle on myönnetty lääkintöneuvoksen arvonimi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat