Mainos

Olympiasankarit Kerttu ja Iivo sekoittivat Vieremän

19:46

Kerttu ja Iivo Niskasen juhlahumu jatkui illalla kotikunnassa Vieremällä.

Ylä-Savossa oli märkä ja vaikea voitelukeli, mutta arviolta 2000 vieremäläistä tuli katsomaan sisarusten mitaleja.

Niskasen sisarukset tulivat urheilukentällä järjestettyyn mitalikahvitilaisuuteen yhdellä hevosvoimalla reessä istuen läpi vesisohjon. Vieremällä oli haaveiltu mitaleista, mutta sisarusten tuliaisina tuomat kolme olympiamitalia yllättivät pienen paikkakunnan täydellisesti. 

Iivo ja Kerttu saivat seisokella pitkän tunnin kertaamassa mitalihiihtoja ja kuuntelemassa vuolaita yläsavolaisia kehuja.

- Me kun ryhdytään johonkin tosissaan, niin siitä tuppaa aina tulemaan maailman parasta, kehuivat urheiluseura Vieremän Koiton edustajat Niskasia.

Satametrinen jono

Nimikirjoituksen pyytäjiä oli satoja, isoja ja pieniä.

- Kumman nimmari se on halutumpi?

- Kummankii, kummankii, kiljuivat yhtä kurkkua pikkupojat Pekka Hukkanen ja Aatu Juntunen.

Mervi Vornanen oli puoli kahdeksalta vielä kaukana nimikirjoitusjonon päässä perheensä kanssa.

- No siinäpä se onnii pulma kun jono on näin pitkä. Ainakin 100 metriä. Varmaan aamuks männöö, Vornanen ihmetteli väenpaljoutta.

Vihdoin kotisänkyyn

Kertun ja Iivon päivä alkoi varhaisella heräämisellä jo aamuyöllä Sotsissa, mutta maanantai-iltana odotti vihdoin tuttu petipaikka viikkojen reissaamisen jälkeen.

- Tänne Vieremän kottiin Lepoahhoon lähetään nukkumaan, Kerttu Niskanen sanoi jo hieman voipuneesti ennen nimikirjoitusurakkaa.

Ikänsä keskenään kilvoitelleet sisarukset eivät saaneet Sotsissa selville kumpi oli parempi. Toisella oli kaksi hopeaa toisen kultamitalia vastaan viesteistä ja kummallakin henkilökohtaisilla matkoilla useita sijoituksia kympin sakkiin. Jotenkin se on selvitettävä.

- Eiköhän me tässä illan mittaan joku skaba keksitä millä se sitten ratkaistaan. Oisko se sitten lypsäminen näihin lahjaksi saatuihin maitopääläreihin, että kumpi vetää nopeammin, Iivo ehdotti.

Kerttu Niskasen hersyvä ja tarttuva nauru raikui väkijoukon metelin yli hänen halatessaan pitkässä jonossa tuttuja ja sukulaisia. Vieremän sohjoisessa illassa hymy oli erityisen herkässä.

Juha Mieto yllätti

Juha Mieto yllätti sisarukset kipuamalla urheilukentän lavalle onnittelukäynnille. Mietaalla oli Iivolle erityisen arvokkaita terveisiä.

-Sinut kutsutaan suomalaisten olympiavoittajien yhdistyksen jäseneksi. Meitä on elossa nyt 53, kun sinut ja Jauhojärven Sami siihen lisätään. Tervetuloa jäseneksi, toivotti Mieto yhdistyksen hallituksen jäsenen ominaisuudessa.

Ilmoitus veti Iivo Niskasen hiljaiseksi.

- Sitten se on niin, Iivo hämmentyi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.