Olympiasankarilta erikoinen lausunto: Tokion kisojen lykkääntyminen on Jumalan rangaistus Venäjän loukkaamisesta

Tokion kesäolympialaisten lykkääntyminen vuodella eteenpäin on Jumalan rangaistus urheiluyhteisölle Venäjää vastaan tehdyistä loukkauksista, linjaa seitsenkertainen voimistelun olympiamitalisti Svetlana Horkina.

Kansainvälinen olympiakomitea ja Japanin valtio ilmoittivat alkuviikosta Tokion kesäkisojen siirtyvän vuodelle 2021 koronaviruksen aiheuttaman epävarmuuden takia. Siirrosta koituu useiden miljardien eurojen lisälasku.

Venäjää kolmissa olympiakisoissa vuosina 1996-2004 edustanut Horkina näkee karman osuneen KOK:n kohdalla oikeaan. Atlantan ja Sydneyn olympiavoittaja sättii kansainvälistä urheiluyhteisöä kovin sanoin Venäjään kohdistuneista dopingtuomioista.

– Uskon tämän kaiken tapahtuneen, koska heidän ei olisi pitänyt loukata Venäjää, mukaan lukien urheilijoitamme, Horkina lausuu venäläiselle Sport Ekspressille.

– Siihen on syy, miksi kansallislaulussamme on rivi, joka sanoo, että maamme on Herran varjelema. Tappava virus leviää nyt kaikkialle maailmassa, mutta oli tarpeetonta aloittaa tällainen poliittinen sekasorto.

– Minusta tämä oli Jumalan rangaistus, Horkina täräyttää.

Venäjä on maana suljettu ulos neljäksi vuodeksi ulos kansainvälisestä urheilutapahtumista valtiojohtoisen dopingohjelman takia. Kielto ulottuu aina Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisiin asti, mutta yksittäiset urheilijat voivat saada luvan kilpailla kisoissa, jos omaavat puhtaan dopinghistorian. Taistelu Maailman antidopingtoimiston Wadan päätöksestä jatkuu yhä Urheilun kansainvälisessä vetoomustuomioistuimessa CASissa.

Horkinan mukaan Venäjän tulee nyt hyödyntää tilaisuutensa ja saada aikaan sen kannalta positiivisia päätöksiä urheilijoiden edustusoikeuksien kanssa CAS:issa.

Sen sijaan Venäjän urheiluministeri Oleg Matitsin suhtautuu siirtoon säyseämmin.

– Kunnioitamme KOK:n ja Japanin hallituksen päätöstä siirtää Tokion olympialaisia, Matitsin toteaa Inside the Games -sivustolle.

– Toivon, että päätös auttaa pitämään urheilu- ja olympialiikkeen yhtenäisenä. Ihmisten terveys ja turvallisuus on kaikkien ykkösprioriteetti, Matitsin jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat