Olympiamitalistia epäillään eläinrääkkäyksestä – salakamera paljasti karmivan näyn

Kouluratsastuksen olympiapronssi- ja kaksinkertainen MM-mitalisti Andreas Helgstrand on myrskyn silmässä. Tanskalaista ja hänen alaisiaan epäillään epäeettisistä harjoitusmetodeista ja hänen toiminnastaan on tehty rikosilmoitus.

Kaiken taustalla on keskiviikkona esitetty Tanskan TV2:lla esitetty dokumentti (Operation X: Hevosmiljardöörin salaisuudet). TV2:n toimittaja työskenteli dokumentissa kuukauden ajan hevoshoitajana Helgstrandin tallilla. Toimittajan salaiselle kameralle taltioitui systemaattista laiminlyöntiä ja kidutuksenomaista ratsastusta.

Dokumentissa nähdään hevosia, joilla on kannuksista aiheutuneita parantumattomia haavoja. Hevosilla ratsastetaan päivittäin tavalliseen tapaan haavoista huolimatta. Hevosissa näkyy myös piiskoista aiheutuneita jälkiä. Henkilökuntaa käsketään peittämään asiakkaiden vieraillessa piiskanjäljet huovilla. Kannuksista aiheutuneet haavat peitetään kengänkiillokkeella.

Helgstrandia epäiltiin vuonna 2014 vastaavanlaisesta toiminnasta, mutta hänet vapautettiin tuolloin syytteistä. Hän yritti estää tuoreen dokumentin esittämisen kahdesti, mutta tanskalainen tuomioistuin ei ottanut vaatimusta käsittelyyn. Helgstrand on nyt hyllytetty Tanskan lajiliiton toiminnasta ja hänen isänsä Ulf Helgstrand, joka toimi liiton puheenjohtajana, on siirtynyt väliaikaisesti sivuun tehtävistään.

 

Lue myös:

    Uusimmat