Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Oluessa höyrytettyjä sinisimpukoita ja persiljaa

Julkaistu 12.06.2008 14:58

Tanskan huippukokki Claus Mayer maustaa sinisimpukat oluella ja siiderillä! Simpukoiden lisukkeeksi Claus suosittelee tuoretta leipää.

  • 2 kg Limfjord-vuonon sinisimpukoita
  • 3 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 purjosipuli (vain valkoinen osa)
  • ½ nippua timjamia
  • 1 dl siideriä
  • 3 dl olutta
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ nippua persiljaa
  • voita

Puhdista simpukat ja tarkista, että joukossa ei ole kuolleita simpukoita. Jos simpukan kuori on auki, kopauta simpukkaa pöytää vasten. Jos simpukka on elävä, se sulkee kuorensa. Jos kuori ei sulkeudu, simpukka on kuollut eikä sitä saa syödä. Heitä kuolleet simpukat pois.

Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja puhdista purjosipuli. Viipaloi vihannekset ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne kattilaan voin kanssa. Paista niitä alhaisella lämmöllä timjamin kanssa. Älä paista liian kauaa, jotta vihannekset eivät menetä väriään.

Lisää simpukat ja sekoita huolellisesti. Lisää olut ja siideri, peitä kattila kannella ja anna simpukoiden kypsyä höyryssä 4–5 minuuttia kunnes ne ovat avautuneet. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet höyryttämisen aikana.

Siivilöi keitinliemi ja keitä sitä kerman kanssa noin 5 minuuttia. Anna simpukoiden olla kattilassa kannen alla. Hienonna persilja karkeaksi, lisää persilja simpukoiden keitinliemeen ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit lorauttaa mukaan myös hieman olutta.

Kaada liemi simpukoiden päälle ja tarjoa tuoreen kokojyväleivän kanssa.

Reseptit: Claus Mayer

Lisää aiheesta:

Helsinkiläispäiväkodissa lapset nukkuvat ulkona säällä kuin säällä: "Elävät oikeastaan puolet vuodesta pihalla"Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaaTiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!Yksi ratsia poiki 92 liikennevirhemaksua Kehä II:lla – tähän mokaan autoilijat sortuivat"Punalappuhyökkäys" Salossa: S-marketissa meni kuppi nurin, kun asiakkaat keksivät porsaanreiänLaaja raportti paljastaa kuolonkolareiden syyt – "Nopeusrajoituksen noudattaminen ei takaa turvallisuutta"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:07
    Varhaiskasvatus

    Helsinkiläispäiväkodissa lapset nukkuvat ulkona säällä kuin säällä: "Elävät oikeastaan puolet vuodesta pihalla"

  • Eilen18:49
    Ruoka

    Mitä uutta Suomi syö ja viljelee vuonna 2050? Tutkija vastaa

  • Eilen16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Korppujauhoille löytyy yllättävä korvaaja – Minna Kuukan neronleimaus!

  • Eilen13:31
    Liikennevalvonta

    Yksi ratsia poiki 92 liikennevirhemaksua Kehä II:lla – tähän mokaan autoilijat sortuivat

  • Eilen09:50
    Ruokakauppa

    "Punalappuhyökkäys" Salossa: S-marketissa meni kuppi nurin, kun asiakkaat keksivät porsaanreiän