Olo- ja ruokailuhuoneen muutos

Sisustusprojektin lähtökohtana oli tehdä lattiapinnasta dynaamisempi osa kodin sisustusta.Lattian sävyksi valittiin pähkinä, jotta valkoinen sohvakalusto nousisi lattiasta selkeämmin esiin. Pähkinän sävy mukaili kauniisti myös vanhan ruokailuryhmän puutuoleja. Olohuonetta haluttiin selkeyttää ja erityisesti näkymä eteisestä olohuoneeseen tuntui ahtaalta. Lisäksi huonetilojen läheinen nivoutuminen yhteen tuntui vaativan yhteisiä elementtejä.

Huoneisiin haettiin tumman ja vaalean kontrasteja. Olohuoneessa kirjahyllyt koottiin yhdelle seinälle ja sitä huoneen osaa rajattiin maalaamalla kattopalkki mustaksi. Jotta musta kirjahylly ei olisi liian synkkäkokonaisuuskevennettiin sitä kirjahyllyvalaisimilla. Käytävän seinälle, jossa ennen oli myös kirjahyllyä, kiinnitettiin selkeä hyllytaso. Tason päälle saatiin sommiteltua huoneessa olleet taulut uudella tavalla. Näkymä eteisestä kohti olohuonetta ja terassille johtavaa lasiovea saatiin näin avarammaksi. Mustat keittiöntuolit innoittivat jatkamaan mustaa värimaailmaa myös ruokailutilaan. Sinne rakennettiin vanerista ja listoista seinäkokonaisuus, josta muodostui perheen galleriaseinä. Koska perhe keräilee ahkerasti matkamuistoja, niin mustasta seinämästä saatiin hyvä kokoava elementti lukusille tauluille ja esineille. Pitkä ikkunaseinä huoliteltiin vaihtamalla verhot selkeisiin laskosverhoihin ja ruokailutilassa nurkkaa pehmennettiin lattialle valuvalla verholla. Televisiotaso vaihdettiin myös yhtenäiseksi ja muotokieleltään linjakkaammaksi tasoksi, näin siitä tuli sisustuspari valkoiselle hyllylle.

Lattiaksi valittiin Kährsin Pähkinä Genua Style joka on väriltään suklaanruskea aidosta puusta valmistettu lautaparketti. Koska lattia on alttiina suoralle auringonvalolle valitsimme lakaksi silkinhimmeänlakan. Parketin pinta on suojattu kuudella kerroksella uutta Floor Guard-lakkaa. Silkkinen pinta tuntuu mukavan pehmeältä paljaan jalan alla ja korostaa pähkinän tummaa kauneutta ja soljuvia syykuvioita. Parketissa on Woodloc-lukkopontti jonka ansiosta laudat liittyvät toisiinsa lähes näkymättömin, lujin liitoksin. Kohteen Pähkinä Genua-lattia on asennettu ns. uivalla asennustavalla eli parkettia ei ole kiinnitetty alustaan. Parketin alle on asennettu Kährsin Tuplex-aluskate, joka suojaa parkettia kosteudelta ja antaa hyvän askeläänieristyksen.

Tiedustelut : Kährs Finland Oy, Helsinki Sisustustalo-ketju, Carlson Oy ja Värisilmä.

Tikkurilan sileä lasikuitukangas ja himmeät maalit ja kiiltävä musta Miranol maali.
Tiedustelut : Tikkurila Oy, Vantaa K-Rauta, Espoo


Eteisen laatoitus 15x15cm Imo Quarzo
Laattapiste, Vantaa

Koivuvanerit, listat, jalkalistat ja kattolistat valmiiksi mittaansahattuna
Puukeskus, Helsinki

Valkoinen pitkä Lack-hylly
Kirjahyllyvalaisimet
Kaiuttimien betoni/metallijalat
Ikea, Espoo


Suojaruukut kasveille
Kodin Ykkönen, Espoo


Valkoinen selkeälinjainen kaluste ikkunan edessä
Skanno, Helsinki


Valkoiset laskosverhot ja suora alas laskeutuva verho
Stockmann, Helsinki


(t.i.l.a. osa 22, 21.9.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja