Olli Jokiselta tyly läksytys Tommi Niemelälle – Petteri Sihvonen lyttää Pelicans-luotsin käytöksen: "Härskiä hommaa"

Lehdistötilaisuus: Jukurit - Pelicans 4:45
Katso Pelicansin Tommi Niemelän ja Jukureiden Olli Jokisen puheenvuorot tästä.

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kritisoi voimakkaasti Pelicansin päävalmentajan Tommi Niemelän tiistaisen Jukurit-ottelun lehdistötilaisuuden ulostuloa.

Niemelän Pelicans koki tapaninpäivänä 1-4-tappion Jukureille ja pussinokkien luotsi kritisoi joukkuettaan voimakkaasti lehdistötilaisuudessa. Niemelä sysäsi tappion pelaajiensa niskaan ja kritisoi myös ohimennen SM-liigaa.

– Harmittaa kovasti nämä säännöt, ettei saa yhdessä valmistautua. Se iski meihin tosi kovasti. Meidän kokeneet pelaajat, jotka joukkuetta valmistivat otteluun, epäonnistuivat siinä täydellisesti. Se oli sitten meidän joukkueemme täydellinen mahalasku, Niemelä tylytti lehdistötilaisuudessa

– Olimme kaikessa huonompia kuin kotijoukkue. Ei ansaittu yhtään mitään tässä ottelussa. Meille tämä oli ihan täyttä paskaa.

Niemelä viittasi lausunnossaan Liigan ja Pelaajayhdistyksen välisen yleissopimuksen pykälään (3.5.5.), jonka mukaan liigaseurat eivät saa harjoitella, matkustaa tai pelata 22.– 25. joulukuuta lainkaan.

Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen suhtautui tyynesti Niemelän purkaukseen ja veti tämän lausunnoilta maton jalan alta omilla kommenteillaan. 

– Me olemme valmistautuneet näihin joulun ajan peleihin jo toukokuusta asti, jolloin kesäharjoittelu alkoi. Meidän pojat kyllä tiesivät tänään, että näihin peleihin valmistaudutaan paljon aikaisemmin kuin tänä päivänä tai kolme päivää sitten. Nämä joulun ajan pelit ovat nimenomaan korvien välissä. Meillä oli henkinen vahvuus olla läsnä tässä hetkessä, Jokinen huomautti näpäyttäen sanoillaan Niemelää.

Katso Niemelän ja Jokisen puheenvuorot kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta!

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kokee Jokisen antaneen Niemelälle tylyn oppitunnin

– Harvoin näkee, että ensin toinen joukkue voittaa 4-1 ja vielä päälle lehdistötilaisuudessa voittaneen joukkueen valmentaja – tässä tapauksessa Olli Jokinen – antaa 6-0-löylytyksen hävinneen joukkueen päävalmentajalle Tommi Niemelälle, Sihvonen pohjustaa.

– Olli Jokinen tuli tiivistäneeksi koko Pelicansin dilemman kertomalla, ettei yksi joulutauko, muutama huilipäivä pelaajille, merkkaa yhtään mitään, jos joukkueen asiat ovat kunnossa, Sihvonen jatkaa.

– Niemelän naamasta näki, että hän sai oppitunnin siinä. Ensin teki mieli sanoa jotain, mutta tajusi, että on parempi pitää vain turpa kiinni.

Tapaninpäivänä SM-liigassa pelattiin täysi seitsemän ottelun kierros, mutta joulun aiheuttamat ongelmat näyttivät Sihvosen mukaan koskevan vain Pelicansia, sillä muita muutaman päivän joulutauko ei tuntunut haittaavan.

– Niemelä häviää myös 1-13, koska kun katsoin kaikki pelit, niin ei siellä ilmeisesti joulu haitannut kuin yhtä joukkuetta – Pelicansia. Kaikki pelasivat laadukkaasti, energisesti ja pirteästi. Ei silloin Niemelän pidä lähteä heittelemään SM-liigan suuntaan mitään. Se tästä vielä puuttuisi, että Niemelä olisi saanut kiusata pelaajiaan joulunpyhät treeneillä. Silloin ollaan todella hakoteillä, Sihvonen tylyttää.

"Näyttää omat kasvonsa"

Maalikooste: Jukurit - Pelicans 6:05
Maalikooste: Jukurit-Pelicans.

Viime kaudella Pelicans eteni Niemelän johdolla upeasti SM-hopealle, mutta tällä kaudella kone on yskähdellyt paikoin todella pahasti. Kauden ensimmäinen puolikas on asettanut Niemelän nyt täysin erilaiseen valokeilaan.

Sihvosen mukaan Niemelän ympärille viime kauden aikana kehittynyt sädekehä on syksyn ja alkutalven aikana alkanut rapistua ja haalistua. Pelicans-luotsi tuntuu hakevan syitä peliesitysten tahmeudelle aina ensin aivan muualta kuin peilistä.

– Tuossa se nähdään. Valmentajahan punnitaan tuollaisen huikean kauden jälkeen. Ilmeisesti kaikki se, mitä joukkue saavutti viime kaudella, oli Niemelän ansiota ja kaikki, mitä nyt hävitään, on pelaajien vika. 

– Tavallaan tässä punnitaan Niemelää, että onko hän pieni valmentaja ja ihminen vai ymmärtääkö hän kasvaa. Se kasvu näkyy useimmiten vain sieltä peilin kautta. Tuo on härskiä hommaa heittää pelaajat bussin alle, Sihvonen kritisoi.

Pelicans ja Niemelä pyörivät otsikoissa jo marraskuussa, kun joukkue piti salamyhkäisen kokouksen joukkueen kotiareenalla. Tuolloin monet saattoivat odottaa, että yllättävän kokouksen myötä Niemelä saisi jättää tehtävänsä päävalmentajana.

Näin ei kuitenkaan käynyt ja Pelicans saikin suoristettua ainakin hetkellisesti kurssiaan. Tiistaina kuullut lausunnot näyttävät, etteivät Pelicansin ongelmat ole kuitenkaan täysin takanapäin, vaan säröt näkyvät yhä.

Sihvonen uskoo, että Niemelän käytös on vaikuttanut myös jollain tavalla Pelicansin pelaajiin.

– Pelaajathan ei koskaan kerro, mitä he ovat mieltä omasta valmentajastaan. Tällä hetkellä se tarina olisi luultavasti aika ruma. Se ei ole koskaan ollut niin kaunis kuin se on paketoitu. Ihmisläheinen Niemelä näyttää nyt vain rajusti omat kasvonsa tässä, Sihvonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat