Olli Jokinen kommentoi Ylelle Aatu Rädyn ulosajoa – ripitti tuomarit ja paljasti tapauksen taustat: "Ehkä tuo oli Aatulla muistissa"

Petrus Palmu niittasi Jukurien voittomaaliksi jääneen osuman, Aatu Räty hölmöili itsensä suihkuun maalijuhlissa 2:41

Jääkiekon SM-liigan puolivälierissä on nähty jos jonkinlaisia käänteitä. Torstain kierros ei tehnyt poikkeusta. Illan erikoisen tapahtuma nähtiin Mikkelissä, kun Jukureiden huippulupaus Aatu Räty teki provosoivan eleen ja lensi pihalle. Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen paljasti jälkikäteen tapauksen taustat.

Räty teki eleen sen jälkeen, kun Jukurit oli siirtynyt ottelussa 1–0-johtoon. 19-vuotias sentteri kääntyi ja osoitti tuuletuksensa KooKoon tshekkiveskaria Nick Malikia päin.

Ottelun toinen päätuomari Lassi Heikkinen määräsi Rädylle kymmenen minuutin henkilökohtaisen käytösrangaistuksen. Koska Räty oli jo saanut pelissä 2+10 minuuttisen selästä taklaamisesta, tiesi toinen kymppi hänelle ulosajoa.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Jukureiden päävalmentajan Olli Jokisen mukaan KooKoo-vahti Malik oli itse huudellut ja käyttäytynyt provosoivasti Jukureiden leiriä päin.

– Malik luisteli joka tv-aikalisän aikana meidän penkin ohi ja suu kävi aika kovasti penkkimme suuntaan. Hän kopautti pari kertaa (Oskari) Salmista jopa pohkeille. Ehkä tuo oli sitten Aatulla muistissa, kun kääntyi Malikin suuntaan, Jokinen pohti Ylelle.

Jokinen antoi suoraa kritiikkiä ottelun tuomaristoa kohtaan.

– Rädyn saama jäähy kuvasti osaltaan tuomarikaksikon toimia ja millä tasolla se oli nyt.

Jukurit voitti ottelun 1–0 ja kavensi sarjan tilannetta. Voitot ovat nyt KooKoolle 2–1.