Oliver Stonen uusi elokuva puhuttaa

Oliver Stonen uusi elokuva Aleksanteri Suuresta kuvaa kuninkaan biseksuaalina, mikä on aiheuttanut paheksuntaa Kreikassa. Hollywoodissa puolestaan mietitään, houkuttaako elokuva tarpeeksi katsojia. Joidenkin mielestä Stone on ottanut suuren riskin kuvatessaan Aleksanterin ja hänen parhaan ystävänsä Hephaestionin intohimoisia syleilyjä.

Kaikki Aleksanterin tekijät Stonesta nimiroolin esittäjään Colin Farrelliin väittävät, että elokuva on historiallisesti täsmällinen ja virheetön. Aleksanterista elämäkerran kirjoittanut brittitutkija Robin Lane Fox, joka toimi elokuvan historiallisena neuvonantajana, sanoo myös, etteivät homo- ja biseksuaalisuus olleet Aleksanterin aikoina suuria kysymyksiä. Hän painottaa, että Aleksanterilla oli suhteita myös naisten kanssa.

Joukko vihaisia kreikkalaisia asianajajia on kuitenkin sitä mieltä, että Stone ja elokuvan levittäjä Warner Bros pitäisi haastaa oikeuteen historian vääristelystä. He ovat pyytäneet Warner Brosia jo lisäämään elokuvaan maininnan, että se on kuvitteellinen.

Lue myös:

    Uusimmat