Oliver Stonea syytetään seksuaalisesta ahdistelusta: "Se oli nöyryyttävää ja inhottavaa"

Ahdistelluksi joutunut näyttelijä ei suostunut aluksi paljastamaan ahdistelijan nimeä.

Näyttelijä Melissa Gilbert, 53, avautui Radio Andy -nimisessä radio-ohjelmassa 1990-luvun alussa erään elokuvan koe-esiintymisessä kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta.

Deadline-sivuston artikkelin mukaan Gilbert kertoi haastattelussa asiasta, mutta ei aluksi suostunut paljastamaan ahdistelijan henkilöllisyyttä eikä elokuvan nimeä. 

– Kerron tästä asiasta, kyllä, mutta ahdistelijan nimen kertominen pelottaa. Pelkään siitä aiheutuvia seurauksia, Gilbert totesi.

Näyttelijä kertoi joutuneensa koe-esiintymisessä nöyryytetyksi, koska ohjaaja oli kokenut Gilbertin nolanneen hänet sosiaalisessa tilanteessa. Gilbert oli sännännyt ulos koe-esiintymistilasta itkien.

Lopulta näyttelijä kuitenkin paljasti sekä ohjaajan että elokuvan nimen.

– Hitot! Ohjaaja oli Oliver Stone ja koe-esiintyminen oli The Doors -elokuvaan (1991).

Melissa Gilbert tavoitteli elokuvasta roolia, jonka näytteli lopulta Meg Ryan.

Stone, 71, laittoi koe-esiintymisessä Gilbertin esittämään kohtauksen, jonka hän oli kuulemma kirjoittanut erityisesti häntä varten. Kohtauksessa Gilbertin olisi pitänyt asettua kontilleen mieshahmon eteen ja pyytää tätä "hoitelemaan" hänet.

Gilbert kieltäytyi ja poistui paikalta.

– En puhunut aiheesta kenellekään. Stone kosti, koska olin nolannut hänet aiemmin julkisesti. Se tuntui pahalta. Se oli nöyryyttävää ja inhottavaa.

Melissa Gilbert ei ole ainoa Oliver Stonea ahdistelusta syyttävä henkilö. Entinen Playboy-malli Carrie Stevens on väittänyt Stonen kourineen häntä juhlissa.

The Doors -elokuvan lisäksi muun muassa hittielokuvien Platoon – nuoret sotilaat (1986), Wall Street – rahan ja vallan katu (1987), Syntynyt 4. heinäkuuta (1989), Syntyneet tappajiksi (1994), Aleksanteri (2004) ja Wall Street: Money Never Sleeps (2010) ohjaajana tunnettu Stone ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa.

Oliver Stone herätti hiljattain huomiota kommentoimalla elokuvatuottaja Harvey Weinsteiniin kohdistuneita ahdistelusyytöksiä sanomalla, että Weinsteinilla ei ole tällä hetkellä helppoa.

Stone on todennut myös, että hän ei suostu ohjaamaan Quantanamon vankileiristä kertovaa minisarjaa, jos Weinsteinin tuotantoyhtiö on mukana projektissa.

Lue myös:

    Uusimmat