Oliver Stone sovittelumatkalle Turkkiin

Yhdysvaltalainen ohjaaja ja käsikirjoittaja Oliver Stone vierailee tällä viikolla Turkissa yrittäen korjata välejään maan kanssa. Turkin ja Stonen välit ovat olleet pitkään viileät, sillä Turkki on syyttänyt Stonea maan imagon turmelemista tämän vuonna 1978 käsikirjoittamassa elokuvassa Keskiyön pikajuna.

Turkin kulttuuri- ja turismiministeri Erkan Mumcu kertoo syövänsä Stonen kanssa aamiaista tiistaina Istanbulissa. Tämän jälkeen Stone tapaa Turkin tiedotusvälineen edustajia.

Mumcu on haluton keskustelemaan Stonen kanssa Keskiyön pikajunan aikoinaan aiheuttamista kiistoista. Sen sijaan hän haluaisi keskustella Stonen kanssa mahdollisuuksista tehdä tulevaisuudessa yhteistyötä. Turkki yrittää nyt saada elokuvantekijöitä tekemään elokuvansa Turkissa kasvattaakseen ulkomaalaisten kiinnostusta maata kohtaan.

Turkkilaiset pitivät taannoin Keskiyön pikajunaa maata vastaan kohdistettuna vihamielisenä propagandana. Tositarinaan perustuvassa elokuvassa kuvataan turkkilaisessa vankilassa tapahtuneita hirveyksiä, kuten kidutuksia ja raiskauksia.

Lue myös:

    Uusimmat