Oliver Stone jatkaa terroristiteeman parissa

Oscar-palkittu ohjaaja Oliver Stone, 60, suunnittelee elokuvaa Yhdysvaltain johtaman liittouman hyökkäyksestä Afganistaniin. Tuleva filmi perustuu Jawbreaker-nimiseen kirjaan, joka kertoo USA:n 9/11-tapahtumien jälkeen aloittamasta Osama bin Ladenin etsinnästä.

Stone, jonka uusin elokuva World Trade Center sijoittuu niinikään New Yorkin terroristi-iskujen ympärille, osti Jawbreaker-teoksen filmatisointioikeudet muutama kuukausi sitten.

Sopimus on pidetty salassa tähän asti, koska Stone ja World Trade Centerin tuottanut studio eivät halunneet häiritä elokuvan markkinointia mahdollisella mediamylläkällä. Vastikään ensi-iltansa saanut World Trade Center on menestynyt lippuluukuilla hyvin.

Stone on kutsunut World Trade Centeriä vähiten poliittiseksi elokuvakseen. Filmi pyrkiikin välttämään voimakkaan poliittisen kärjistämisen keskittymällä Nicolas Cagen ja Michael Penan esittämien poliisien henkilöhahmojen ympärille.

Myös Jawbreakerin kohdalla Stone on kertonut keskittyvänsä pikemminkin ”hyvään draaman kuin poliittisen kärjistämiseen”.

Elokuvapiireissä kuitenkin arvellaan, että Jawbreaker-kirjaan perustuva elokuva tulee herättämään polemiikkia joka tapauksessa aiheensa takia. Elokuvalla saattaa myös olla vahva asema mielipidevaikuttajana, jos se ilmestyy ennen vuoden 2008 presidentinvaaleja.

Elokuvan tuotantoaikatauluista tai näyttelijöistä ei ole vielä tietoa.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat