Oliver Helander teki ennen EM-mahtiheittoa ratkaisevan valinnan: "Vähän piti suuttua"

Oliver Helander otti keihään EM-pronssia komealla kauden parhaallaan 85,75. Kisan jälkeen suomalainen oli huojentunut, sillä kaulaan ripustettiin uran ensimmäinen arvokisamitali.

– On se jollain tavalla aika iso helpotus. Olen arvokisoissa käynyt aika monta kertaa ja mitali on aika monessa ollut tavoitteena, mutta en ole vielä onnistunut siinä. Nyt tuntuu todella hyvältä, että onnistuin siinä, Helander iloitsee kisan jälkeen.

Helander oli finaalin kahden heittokierroksen jälkeen ulkona kahden parhaan joukosta. Silti puntti ei tutissut ja keihäs sai kyytiä.

– Vähän piti suuttua, että se lensi johonkin. Otin sitten oman keihään, ja se lensi vähän paremmin kuin muut. Toisen heiton vauhti oli todella huono. Yritin saada kolmanteen paremman rytmin ja tuen pitämään vähän paremmin. Ne onnistuivat suhteellisen hyvin ainakin, Helander selvitti finaalin vaiheita.

Kolmas heitto kantoi tämän päivän parhaaseen tulokseen 85,75, millä EM-pronssi myös irtosi. Tuuletukset olivat kovat. Mitä ajattelit sen heiton jälkeen?

– Huh, kuuluu Helanderin tyhjentävä vastaus.

Kiitokset lähtivät kisan jälkeen valmentaja Tero Pitkämäen suuntaan.

–  Teroa varsinkin haluan kiittää. Onhan se ollut hienoa tehdä töitä Teron kanssa. Tuntuu, että on tullut kehitystä joka osa-alueella, Helander toteaa.

Fyysisten ominaisuuksien lisäksi apua on tullut myös henkiselle puolelle.

– On se nyt jollain tavalla auttanut. On ollut varmempi olo lähteä varsinkin arvokisoihin, kun Tero on tullut mukaan. On kyllä aika paljon rennompi fiilis lähteä ihan mihin kisaan vaan nykyään, Helander sanoo.

Suuria juhlia ei ole suunnitteilla, sillä Helander heittää jo ensi viikolla Turun Paavo Nurmi gamesissa.

–Ei ainakaan mitään isoja juhlia. Väsynyt olo muutenkin. Huomenna aamulla on lento Suomeen.

Sen jälkeen kausi jatkuu kohti Pariisin olympialaisia.

– Kyllä mä luulen että on helpompi lähteä seuraaviin arvokisoihin, kun ensimmäinen mitali on taskussa. Lisää lähdetään hakemaan, ja vielä kirkkaampia, Halnder suunnittelee.

Lue myös:

    Uusimmat