Olisitko uskonut? Nämä kasvit ovat tehokkaita hyttyskarkottimia!

Hyttysiä voi hävittää myös suomalaisen luontoäidin tehoaineilla. Katso, mitkä kasvit puutarhassasi pitävät itikat loitolla.

Voimakkaat, pistävät tuoksut, kuten sitruuna ja eukalyptus karkottavat hyttysiä siinä missä tavallisemmatkin karkoteaineet. Koska ne eivät kasva sellaisenaan Suomessa, voit hyödyntää niiltä tuoksuvia kasveja pihalla ja parvekkeella, kuten ruukussakin hyvin viihtyvää sitruunapelargoniaa.

Sitruunapelargonian voimakas tuoksu pitää hyttyset loitolla ja siinä on kauniit lehdet, vaikka se ei olekaan yhtä koristeellinen kuin tavallinen pelargonia. Siitä voi myös taittaa oksia ja hieroa niitä ihoon, jolloin verenimijät pysyvät sinusta loitolla minne ikinä menetkin.

Ja toisin kuin tavalliset hyttyskarkotteet, se tuoksuu ihollasi hyvältä.

Sitruunapelargonia on myös kiitollinen kasvatettava, sillä se säilyy hyvin. Kasvin voi siirtää ulos heti viimeisten pakkasöiden jälkeen, talvella se viihtyy hyvin sisätiloissa.

Sääski ei syö valkosipulia

Myös valkosipuli, timjami ja fenkoli toimivat hyvin hyttysiä huijatessa, vaikkakaan eivät yhtä tehokkaasti kuin edellä mainittu sitruuna. Kasvata siis näitä vahvoja yrttejä ruukussa parvekkeella tai puutarhan oleskelutilan yhteydessä.

Hyödyllisten kasvien lisäksi voit valita sitruunan ja eukalyptuksen tuoksuisia eteerisiä öljyjä, jotka ovat erittäin tehokkaita hyttyskarkottimia. Kokeile myös tuoksukynttilöitä, jotka luovat samalla kaunista tunnelmaa pimeneviin öihin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat