Oletteko muuttamassa yhteen? Selvittäkää ensin nämä asiat!

Oletteko päättäneet muuttaa yhteen? Ennen kuin muutatte saman katon alle, kannattaa keskustella ainakin näistä asioista.

Oletko päättänyt muuttaa poikaystäväsi kanssa yhteen? Onneksi olkoon! Se on parisuhteessa iso askel eteenpäin. Mikä on kestävän avoliiton salaisuus? Älä jätä irronneita hiuksia lavuaariin tai suihkun lattialle. Seuraavaksi tärkein juttu? Keskustelkaa asioista, ennen kuin niistä tulee ongelmia. Rakastuneena on helppoa ajatella yhdessä asumisen olevan luontevaa. Todellisuudessa yhteisten tilojen jakaminen vaatii aina vähän suunnittelua ja neuvottelua. TheFrisky.com listasi muutaman asian, jotka kannattaa ottaa puheeksi ennen hynttyiden yhteen laittamista.

Puhtaus

Oletteko molemmat siisteysfriikkejä? Vai nautitteko ennemminkin sotkuisesta ja kaoottisesta elämäntyylistä? Jos siisteysvaatimuksenne eivät täsmää, teidän kannattaa sopia yhteiset pelisäännöt tai alatte hermostua toisiinne. Saattaa kuulostaa vankileirimeiningiltä, mutta kannattaa tehdä lista kotitöistä ja jakaa hommat. Päättäkää, mitkä askareet on ainakin hoidettava viikoittain ja mistä voi kiireisinä viikkoina luistaa. Hyvä puoli avoliitossa on se, että voitte jakaa tylsät siivouspuuhat mielenne mukaan: ehkä sinä inhoat tiskata ja miehesi tekee sen mielellään, kun taas miehesi ei tykkää heilua imurin varressa ja sinä koet sen puuhan ihan siedettäväksi. Tai hän voi hoitaa kokkauksen, kun sinä hoidat pyykinpesun.

Vuokra

Vuokran maksaminen kerralla ja ajoissa on melko helppo tapahtuma, mutta jos et ole varovainen, romanttinen suhde saattaa alkaa tuntua liiketoimelta. Ei ole koskaan mukavaa pyytää keneltäkään rahaa saatikka päinvastoin, joten sopikaa kuinka ja miten aiotte maksaa vuokran yhdessä jo hyvissä ajoin.

Oma aika

Niin jännittävää kuin se aluksi onkin viettää jokainen hetki yhdessä, tulet jossain vaiheessa haluamaan omaa aikaa. On tärkeää sopia, kuinka paljon tarvitsette omaa tilaa ja miten pyydätte sitä. Ymmärrä, että kun miehesi haluaa aikaa itselleen, se ei ole loukkaus sinua kohtaan. Kaikilla on omat tapansa ladata akkujaan. Varmista, että hän ymmärtää saman asian sinusta. Olkaa kiitollisia yhteisestä ajastanne ja kunnioittakaa myös aikaa, jonka vietätte erillänne.

Vieraat

Jotkut tykkäävät kutsua ystäviään kylään vaikka viikoksi. Toisista tämä järjestely kuulostaa kammottavalta. Rakkaasi kanta tähän kannattaa selvittää ennen yhteen muuttoa ja etenkin ennen kuin aiot kutsua kaikki opiskeluaikaiset kaverisi viikonlopun kestäviin bileisiin.

Yhdessä vietetty aika vs. laatuaika

Usein ihmiset erehtyvät luulemaan, että saman katon alla asuminen ylipäätään on jo "parisuhdeaikaa". Se ei pidä paikkansa. Vaikka fyysisesti olisittekin paljon samassa tilassa, saatatte oikeastaan henkisesti etääntyä toisistanne, ellette järjestä yhteistä laatuaikaa. Älkää sortuko katsomaan televisiota kaikessa hiljaisuudessa. Kokatkaa ruokaa yhdessä, antakaa toisillenne hierontoja, pitäkää satunnaisia tanssihetkiä, jutelkaa aamukahteen. Pitäkää suhteenne jännittävänä. Älkää lakatko käymästä treffeillä – älkääkä koskaan ottako toisianne itsestäänselvyytenä.

Millaisia vinkkejä sinä antaisit yhteen muuttavalle parille? Kommentoi alle!

Lue myös:


MTV3/Helmi

Lähde: Thefrisky.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja