Mainos

Oletko kyllästynyt valkoisiin seiniin?

Unohda maalarinvalkoinen ja anna mielikuvituksesi lentää.

Uusi tuoli?

Illuusio toimii näinkin: eteisen uusi tuoli onkin kuva seinällä.

Kiinnostuitko?

Samaa ideaaa voi toteuttaa myös millä tahansa kuviotapetilla. Silloin voimakas kuvio toimii tehokkaana efektinä. Pätkä tapettia on myös kohtuullisen pienellä vaivalla poistettavissa, kun kuvioon kyllästyy. Kuvan tuolitapettia myy Studio Decor (www.studiodecor.fi).

Tapetoi rennosti

Aina ei tarvitse tapetoida koko seinää. Kiinnittämällä vuotia seinälle ristiin rastiin syntyy jännittävä sommitelma. Jos liisteröinti arveluttaa, kokeile kaksipuoleista teippiä! Eräs tapetoinnin konkari ei enää muuta käytäkään.

Kiinnostuitko?

Kiinnitä kaksipuolinen teippi seinään haluamallesi kohdalle niin, että teippi osuu tapetin keskikohdalle ja molempiin reunoihin. Laita teipit myös ylä- ja alareunoihin. Paina teipit tiukasti kiinni seinään ennen kuin irrotat toisen puolen suojapaperit. Irrota suojat ja aseta tapetti paikoilleen ja painele se kiinni.

Jos tapetti menee huonosti, voi sen vielä irrottaa ja asetella uudestaan. Hieman huonompilaatuinen mattoteippi on tapetointiin mainiota, koska se on halutessa helppo irrottaa.

Anna roiskua

Roiskemaalaus on trendikästä ja hauskaa puuhaa. Vielä jännemmän vaikutelman saat, kun annat maalin valua ja roiskeiden jatkua myös lattialle.

Kiinnostuitko?

Laita valmiiksi ohennettua maalia kertakäyttömukeihin ja heitä sitä seinälle. Maali voi roiskua yllättävän pitkälle, joten peitä alueet, joihin et halua maalia. Seinäroiskeet tehtiin Tikkurilan Harmony-maaleilla. Säkkituoli, turkoosi nappityyny, pyöreä tyyny, turkoosi tyyny, rahi ja pikkutyyny, Kenzo. Oranssi Tibet-pörrötyyny, Lennol. Baletti-pöytä, Casuarina. Keltainen Tabulava-tarjoiluastia ja vihreä kulho, Skanno. Keltainen, keraaminen pullo, Pineapple. Oranssi Coral-matto, VM-Carpet.

Maali valuu

Eteisessä on tyylikkään graafinen mustavalkoinen tapetti, mutta sen paras idea on maalattu: portaiden musta kulkuväylä "valuu" yli reunan. Valuman raidoituksessa on sama rytmi kuin tapetissa

Kiinnostuitko?

Tätä ideaa voi toteuttaa myös muilla kuviotapeteilla. Jos esimerkiksi tapetoit yhden seinän kukkatapetilla, sen silhuettimainen kukkakuvio voi jatkua viereisellä maalatulla seinällä. Samaan tapaan kuvio voi jatkua vaikka kattoon. Kuviosapluunan voi itse tehdä tapetinpalasta.

Teksti: Minna Hurme, Tytti Kontula, Maija-Riitta Riuttamäki ja Ulrika Tuomainen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.