Mainos

Olet, mitä syöt – kirjaimellisesti!

Nämä ruoka-aineet näyttävät niiltä kehon osilta, joille ovat hyväksi. Sattumaako?

Womansday.com listasi ruoka-aineet, jotka muistuttavat erehdyttävästi niitä ihmiskehon osia, joiden hyväksi toimivat. Näetkö sinä yhdennäköisyyden?

Shutterstock

Porkkana ja silmä

Kun halkaiset porkkanan ja katsot sen päätä, huomaat, että se muistuttaa silmää. Yllättäen porkkana on myös hyväksi näölle muun muassa sisältämänsä betakaroteenin vuoksi.

Shutterstock

Saksanpähkinä ja aivot

Saksanpähkinän rakenne muistuttaa erehdyttävästi ihmisaivoja monine uurteineen. Pähkinöistä löytyy paljon omega 3 –rasvahappoja, jotka ravitsevat aivoja.

Shutterstock

Selleri ja luut

Kapeat sellerit muistuttavat käsivarren luita. Kasvissa on paljon piitä, joka pitää yllä luiden hyvää kuntoa. Yhtäläisyydet eivät lopu tähän, sillä sellerissä ja luussa on sama natriumpitoisuus.

Shutterstock

Avokado ja munasarjat

Avokadosta löytyy paljon foolihappoa, joka edistää munasarjojen ja kohdun terveyttä. Ei siis liene ihme, että halkaistu avokado muistuttaa kohtua.

Shutterstock

Greippi ja rinnat

Greippien syöminen saattaa ehkäistä syöpäsolujen syntyä. Myös sitruunat sisältävät samoja aineksia. Rintojen ja hedelmien pyöreitä muotoja onkin helppo verrata toisiinsa.

Shutterstock

Tomaatti ja sydän

Halkaistu tomaatti sisältää monia kammioita, jotka muistuttavat ihmissydämen rakenteesta. Tomaatin lykopeeni tekee hyvää sydämelle, ja tutkimusten mukaan sen nauttiminen vähentää sydäntautien riskiä.

Punaviini ja veri

Punaviinin antioksidantit ja polyfenoli-nimiset yhdisteet suojaavat esimerkiksi sydäntaudeilta taistelemalla kolesterolia vastaan. Nauti siis lasillinen punaviiniä ateriasi kanssa.

Shutterstock

Vatsa ja inkivääri

Yllättävän pahoinvoinnin uhriksi joutuneen kannattaa kokeilla inkivääriä, joka estää pahoinvointia ja oksentamista. Inkiväärin tunnusomainen muoto muistuttaa vatsalaukun muodosta.

MTV3

Lähde: Womansday.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.