Mainos

Oikotie vaatekaapin valtiaaksi

Kaatuilevat tavaravuoret ja täyteen ahdetut henkarit tekevät garderoobin tutkimisesta painajaismaisen kokemuksen. Vaatekaapilla vierailunhan pitäisi aina olla miellyttävä elämys!

Onneksi turhien esteiden ja hankaluuksien poistaminen ei ole kovin hankalaa. Pienellä vaivalla vaatetuksen valinta muuttuu hemmotteluhetkeksi kaatopaikan tonkimiseen verrattavan kauhumomentin sijaan.

Henkareiden hallitsijaksi

Puserojen ja mekkojen riipiminen ylitsepursuavasta kaapista on työlästä. Tarkista ensimmäiseksi, riippuvatko esillä yhtä aikaa laskettelupöksyt ja kesämekot. Riisu rekiltä kauteen kuulumattomat hepenet ja käytä niiden säilömiseen henkareiden yläpuolista säilytystilaa. Parisuhteessa elävä estää kumppanin vaatekappaleiden sekaantumisen omiin erillisillä laatikoilla.

Katso myös ennen ylähyllylle pakkaamista, että ensi kauden pukimet ovat siistejä ja ehjiä. Syysviimojen iskiessä ei ole mukava huomata, että lämpimästä takista puuttuukin pari nappia.

Lisätilaa kaappiin tuovat tuplarekit. Näin yhden tangon lasti ei pääse liian painavaksi ja täydeksi. Kokeilemisen arvoisia ovat myös ohuemmat henkarit, jotka vähentävät osaltaan tilan tukkoisuutta.

Erottele omat ja partnerin vaatteet omille kaapinpuoliskoilleen kauniinvärisillä kangas- tai helmiverhoilla.

Asustevyöryjen ehkäisy

Kaapin lattia on kuin luotu laatikoille, joihin löytävät tiensä asusteet hiuslaitteista vöihin ja solmioihin. Ärsyttävät maanvyöryt kaapissa helpottavat, kun kasaat päällekkäin enintään kaksi säilytyslaatikkoa esimerkiksi kengille tai asusteille. Voit pidellä yhtä säilöä, samalla kun käyt läpi toisen sisältöä.

Vaatetuksen pikkuyksityiskohdat järjestyvät myös seinälle, johon voit ripustaa telineen riipuksille ja roikkuville asusteille. Kenkien supershoppaaja lajittelee ostoksensa vetolaatikoihin, jolloin jalkineet pysyvät kurissa eikä niiden selaamiseksi tarvitse käydä yksitellen koko kasaa läpi.

Lahjoita kaverille

Vaatteita rakastavan kaappiin kertyy ylimääräistä. Turhat kilot ja ikivanhat rätit poistuvat henkareita kuluttamasta, kun otat tavoitteeksi viskata pois kaksi ikäloppua vaatetta yhden uuden ostettuasi.

Vanhojen vaatteiden ei kuitenkaan tarvitse päätyä kaatopaikalle. Voit päättää lahjoittavasi ne ystäville tai hyväntekeväisyyteen tai vaikka kauppaavasi kirpputorilla. Rähjäiset luomukset eivät enää ole kenellekään ilo.Vahingoittuneen ja rikkinäisen vaatetuksen paikka on säälimättä roskakorissa.

MTV3/Eira Talka/ideas.thenest.com

Kuvat: Colourbox, Futureimagebank

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.