Mainos

Oikeussalinauhoite: Syyttäjät tivaavat Hollannin kontaktista - Aarnio selittää

Kaikki kolme Aarnio-jutun syyttäjää tivasivat tiistaina vuorollaan Jari Aarniolta Hollannin kontaktin puhelimesta. Noin 25 minuutin mittainen, loppua kohden tiukkasävyinen oikeussalinauhoite, on kuunneltavissa jutusta.

Mikä tämä Hollannin kontakti oli? Jos et ole aivan kärryillä siitä, mistä on kyse, lue tästä jutusta taustaa.

Syyttäjät ja Aarnio ovat täysin eri mieltä Hollannin kontaktista.

Syyttäjien mukaan Aarnio piti tekstiviesteillä yhteyttä hollantilaiseen prepaid-numeroon ja järjesteli tämän kautta hasiskauppoja Hollannista. Aarnion mukaan kyse oli rikostiedustelusta. Tätä hän selittää nauhoitteella tarkemmin.

Nauhoite on tiistailta 16. kesäkuuta ja siinä on kohdat, joissa oikeussalissa puitiin nimenomaan niin sanottua Hollannin kontaktiin yhteydessä ollutta 889-puhelinta ja liittymää. Jutun lukuisat prepaidit on nimetty puhelinnumeron kolmen viimeisen numeron mukaan.

Liittymä tuli aikanaan ilmi keskusrikospoliisin tutkiessa tynnyrijuttua vuonna 2012. Krp piti sitä aluksi huumeliigaan nivoutuvan Pasilan miehen ja hollantilaisen huumekauppiaan välisenä yhteytenä. Tynnyritutkinnan aikana krp ei kuitenkaan saanut selville sen paremmin Pasilan miehen kuin Hollannin kontaktin henkilöllisyyttäkään. 

Loppuvuodesta 2012 Helsingin huumepoliisi myönsi krp:lle, että kyse oli sen hankkimasta puhelimesta.

Yhteys vain Hollantiin

889-puhelin oli ostettu huhtikuussa 2011 Vantaan Myyrmannista. Sillä oltiin tekstiviestiyhteydessä ainoastaan hollantilaiseen prepaid-liittymään. Hollannin poliisilta ei saatu tynnyrijutun tutkinnan aikana tämän liittymän televalvontatietoja. Sen sijaan Suomessa 889-puhelimen televalvontatiedot olivat tallella. 

889-puhelin paikantui useimmiten Länsi-Pasilaan, huumepoliisin "piilokonttorin" ja Aarnion asunnon läheisyyteen. Muutamia kertoja 889 paikantui myös muualle ja samaan paikkaan kuin Aarnion virkakännykkä.

889-puhelimen liikenne alkoi huhtikuussa 2011 ja päättyi saman vuoden marraskuussa, kun liittymät vaihdettiin uusiin. Usein tekstiviestit ajoittuivat tynnyrijutun huumesalakuljetuksiin. Viestejä oli kaikkiaan toistasataa.

Hollannin kontakti ei selvinnyt edes krp:n tutkiessa Aarnio-juttua.

Aarnion mukaan mitään tällaista Hollannin kontaktia ei edes ole ollut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.