Mainos

Oikeus: Sieppaajalla oli seksuaalinen motiivi

Kotkan käräjäoikeuden mukaan pikkutytön sieppaukseen syyllistyneen miehen motiivi oli seksuaalinen, vaikka mies tämän kiisti.

Oikeuden mukaan mies oli kiinnostunut lapsipornosta jo ennen täysi-ikäisyyttään.

Oikeus kuvaili sieppauksen kohteeksi joutunutta tyttöä ikäistään kypsemmäksi. Oikeus antoi tytön kertomuksille täyden arvon.

– Asianomistaja on kertonut asioista loogisesti ja hän on tehnyt lukuisia johtopäätöksiä, mitkä antavat hänestä ikäistään kypsemmän vaikutelman. Asianomistajan kertomusta on pidettävä hänen ikänsä ja tapahtumaolosuhteet huomioon ottaen hämmästyttävän seikkaperäisenä. Siten vasta 8-vuotiaan asianomistajan kertomukselle on näyttöharkinnassa annettava täysi arvo, oikeus kertoi.

Kotkan käräjäoikeus tuomitsi yli 20-vuotiaan miehen kolmen vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen 8-vuotiaan pikkutytön sieppauksesta viime syksynä Kotkan Tavastilassa. Oikeus katsoo, että mies oli tekoa tehdessään alentuneesti syyntakeinen.

Sieppaaja vei tytön pakettiautolla Jäppilän kaupunginosaan sijaitsevalle mökille, josta hänet löydettiin yli kolmen tunnin etsintöjen jälkeen. Tyttö pelastui osin oman neuvokkuutensa ansiosta.

Hän soitti jo pakettiautosta hätäkeskukseen ja vanhemmilleen. Tyttö selvisi vähäisin vammoin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.