Oikeus: Järvilehto osoitti suurta piittaamattomuutta

Jyrki Järvilehto ja hänen hyvä ystävänsä lähtivät kaksistaan veneellä Järvilehdon kesäpaikalta Tammisaareen ravintolaan kesäkuussa 2010.

Oikeudessa Järvilehto kertoi, että hän on lähtenyt kuljettamaan venettä, mutta kuljettajaa vaihdettiin pian lähdön jälkeen.

Oikeuden ratkaistavana oli kuitenkin, kuka toimi veneen kuljettajana paluumatkalla. Järvilehdon hurjaa ylinopeutta kiitänyt vene törmäsi kohtalokkain seurauksin siltaan Jomalvikin kanavassa.

Oikeudessa Järvilehto kertoi, että heillä oli ystävänsä kanssa tapana vaihtaa kuljettajan paikkaa veneessä. Oikeus ei nähnyt näytetyksi, että näin tapahtuisi joka kerta, kun he ovat olleet ravintolassa veneellä. Siksi paluumatkasta ei voitu tehdä päätelmiä.

Oikeus ei uskonut täydelliseen muistinmenetykseen

Järvilehto kertoi heti turman jälkeen poliisimiehille, ettei hän ollut ohjannut venettä. Myös ensimmäisessä kuulustelussa hän kertoi menomatkasta varsin loogisesti, mutta myöhemmin kuulusteluissa muisti oli hälvennyt.

Oikeus antoi painoarvoa todistajana kuullun oikeuspsykiatri Hannu Lauerman lausunnolle, jonka mukaan muistinmenetys ei ole uskottava. Lauerma arvioi oikeudessa muistinmenetystä tarkoituksenhakuiseksi.

Käräjäoikeus ei myöskään pitänyt uskottavana, että Järvilehto olisi niin muistamaton tapahtumista kuin mitä hän on kertonut.

Lue myös:

    Uusimmat