Oikeudenkäynti Jippiin entistä johtoa vastaan alkaa

Syytteen saaneita epäillään muun muassa törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä, törkeästä kurssin vääristämisestä ja arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta.

Oikeudenkäynti internetoperaattori Jippiin entisen johdon epäillyistä pörssirikoksista alkaa Helsingin käräjäoikeudessa huomenna. Syyttäjä on haastanut oikeuteen kaikkiaan toistakymmentä entistä jippiiläistä.

Syytteen saaneita epäillään muun muassa törkeästä sisäpiiritiedon väärinkäytöstä, törkeästä kurssin vääristämisestä ja arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta vuonna 2001.

Haasteen saaneita tunnettuja Jippiin hallituksen ex-jäseniä ovat tietotekniikan kirjoistaan tunnettu Petteri Järvinen ja aikanaan Teknillisen korkeakoulun tietotekniikan professorina toiminut Arto Karila.

Syytteen on saanut muiden muassa Jippiin toimitusjohtajana syksyyn 2001 toiminut Harri Johannesdahl.

Julkisuuteen annetuista tiedoista ei käy ilmi, kuka syytetyistä joutuu vastaamaan mihinkin syyttäjän vaatimukseen. Haastehakemus tulee julkiseksi, kun oikeudenkäynti alkaa.

Myös Jippii eli nykyinen Saunalahti on haastettu oikeuteen. Yhtiölle syyttäjä vaatii 800 000 euron sakkoa epäillystä arvopaperimarkkinarikoksesta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat