Mainos

Oikeisto- ja vasemmistonuorten junatappelu Saksissa

Saksalaissotilaiden rikoksia esittelevä näyttely synnytti joukkotappelun äärioikeistolaisten ja vasemmistolaisten nuorten kesken lauantaina Saksin osavaltiossa entisen Itä-Saksan alueella.

Kahdeksan ihmistä sai vammoja yhteenotoissa, joiden näyttämönä oli Dresdenin kaupunkiin matkalla ollut juna. Dresdenissä on parhaillaan esillä kiertävä näyttely, joka kertoo Saksan armeijan sotilaiden toisessa maailmansodassa harjoittamista julmuuksista. Uusnatsit ja äärioikeistolaiset ovat osoittaneet mieltään myös aiemmilla näyttelypaikkakunnilla.

Uusnatsien NPD-puolueen mielenosoitukseen Dresdenissä osallistui tuhatkunta ihmistä, pääasiassa nuoria. Saman verran oli myös vasemmistolaisia vastamielenosoittajia. Poliiseja kaupungissa oli 3000, ja he onnistuivat pitämään mielenosoittajajoukot erillään.

Pahimmat yhteenotot käytiin paikallisjunassa, joka oli tulossa Leipzigista Dresdeniin. Junassa oli runsaasti vasemmistolaisia nuoria. Eräällä väliasemalla junaan tunkeutui äärioikeistolaisia nuoria, ja ryhmien kesken syntyi joukkotappelu. Kahdeksan ihmistä loukkaantui yhteenotoissa, poliisi kertoi.

Dresdenin hallinto-oikeus kumosi viime viikolla kaupungin viranomaisten langettaman kiellon, jonka mukaan NPD ei saa järjestää mielenosoituksia. Oikeuden päätöksen mukaan NPD on poliittinen puolue, jolla on perustuslaillinen oikeus mielenosoitukseen. Myös vasemmistoryhmien vastamielenosoitukselle on myönnetty lupa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.