Mainos

Oikealla ravinnolla jaksat koko päivän

Upea talvisää houkuttelee sitkeimmänkin sohvaperunan liikkumaan. Pitenevä valoisa aika antaa lisää energiaa, mutta oikea ravinto on se, joka auttaa pitämään mielen virkeänä koko päivän. Voi kuulostaa kliseeltä, mutta ihminen on sitä, mitä syö.

Syöminen vaikuttaa henkiseen ja fyysiseen tasapainoon, vireystasoon ja keskittymiseen. Erityisen tarkka kannattaa olla silloin, kun edessä on jotain tärkeää. Jokainen voi pilata päivänsä huonolla ravinnolla kuten hampurilaisaterialla tai rasvaisella munkilla. Kun syöt huonosti, jää paljon kapasiteettia käyttämättä.

Syömisen ajoittaminen on myös tärkeää. Jos syö siinä vaiheessa, kun nälkä on jo kova, energiatasapaino herpaantuu ja väsymys iskee. Energiatasapaino kannattaa yrittää pitää tasaisena. Muista myös juoda tarpeeksi, niin jaksat paremmin.

Ihannelautanen

Hyvä proteiinin lähde ovat kala ja kana. Myös punainen liha, mutta sitä kannattaa välttää, jos on jotain tärkeää edessä. Elimistö käyttää proteiineja muun muassa lihasten rakennusaineena. Hyvälaatuista valkuaista saa esimerkiksi tuorejuustoista, kuten buffalomozarellasta ja vuohenjuustosta. Oliiviöljy on tärkeä, se parantaa ravintoaineiden imeytymistä.

Omega 3 -rasvoilla on monia tehtäviä. Ne vaikuttavat muun muassa tulehdusreaktioihin, mielialaan ja oppimiseen. Yrttimausteilla, kuten basilika, oregano, timjami, rosmariini ja salvia, on kaksi hyvää ominaisuutta. Ne maistuvat hyvältä ja niillä on monia positiivisia vaikutuksia. Osittain antibioottisina ne puhdistavat elimistöä, parantavat ruoansulatusta sekä maksan ja haiman toimintaa.

Myös valkosipuli on antibioottinen. Se alentaa kolesterolia ja vaikuttaa myönteisesti verenpaineeseen. Käsittelemättömissä siemenissä, pähkinöissä ja manteleissa on hyvänlaatuista valkuaista ja rasvaa sekä monia suojaravinteita.

Kaalit sisältävät paljon hyviä kuituja ja auttavat ruoansulatusta. Mitä värikkäämpi ruokalautanen on, sitä enemmän siinä on flavonoideja. Kokojyvätuotteilla verensokeri pysyy tasaisena pitkään.

Hyviä välipaloja ovat hedelmät, pähkinät ja rusinat. Tumma suklaakin on hyvää. Juomana hyvää ovat raikas lähdevesi sekä vihreä tee, jolla on suuri määrä terveydellisiä vaikutuksia.

Mikä ihmeen glykeeminen indeksi?

Paljon puhutaan glykeemisestä indeksistä. Sillä kuvataan hiilihydraattien imeytymisnopeutta. Suuri glykeeminen indeksi tarkoittaa sitä, että verensokeri heilahtelee nopeasti aiheuttaen epätasapainoa. Tällöin keskittymiskyky kärsii.

Pieni glykeeminen indeksi puolestaan kertoo siitä, että verensokeri pysyy tasaisempana ja vireystaso säilyy parempana. Matala tai kohtuullinen glykeeminen indeksi on kasviksilla, täysjyväpastalla ja -riisillä, kokonaisia jyviä ja rouhetta sisältävillä kokojyväleivillä sekä useimmilla hedelmillä.

Korkea glykeminen indeksi on perunalla, useimmilla vaaleilla leivillä, kekseillä, muroilla, vaalealla riisillä, ranskalaisilla perunoilla, perunalastuilla ja makeisilla.

Ihminen ei ole kone

Voisi melkein toivoa, että ihminen olisi kone. Ihminen kyllä mittaa maaperästä ravintoarvoja viljelykasveille ja analysoi autonsa polttoaineita. Itsensä ihminen unohtaa. Luotetaan vaan siihen, että asiat toimivat, kunhan jotain syö ja juo.

Liikuntaa harrastava ihminen kuluttaa paljon ja hänen täytyisi syödä sellaista ravintoa, jossa on runsaasti hyviä ravitsemustekijöitä. Vähemmän liikkuvilla ihmisillä, kuten vanhuksilla, eivät kaikki ravintoaineet imeydy siten, kuin nuorempana. Ravinto on voimakkain tekijä, jolla voimme vaikuttaa terveyteemme ja hyvinvointiimme. Eivät vitamiinit ja hivenaineet mitään vieraita aineita ole, niille perustuu koko elämämme.

Ruokahetkestä hyvää mieltä

Ruokaa on mukavaa valmistaa ja hyvin valmistetun aterian syöminen on mukavaa, varsinkin muiden kanssa. Aina ei kuitenkaan ole mahdollisuutta syödä. Tällaisessa tilanteessa voit nauttia kotimaisia Flow-juomia, jotka vapauttavat energiaa hitaasti ja pitävät näläntunteen loitolla.

Flow-juomat on valmistettu huolella valituista luonnon omista tehoaineista, sisältäen muun muassa vihreää teetä, mustikkaa ja magnesiumia. Ne eivät sisällä lainkaan keinotekoisia maku- tai väriaineita. Ne sopivat erittäin hyvin aterioiden välillä tai urheilusuorituksen aikana nautittaviksi. Urheillessa juoman nauttiminen on hyvä aloittaa puolisen tuntia ennen suoritusta.

Artikkelin tarjoaa: Flow Drinks Oy

Artikkelin tarjoaa:
Flow Drinks Oy

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.