Ohisalon mukaan rajakiristykset tähtäävät siihen, että Suomessa elämä pysyy mahdollisimman normaalina: "Erityisesti lasten ja nuorten elämä"

4:09

Suomi kiristää rajaliikennettä ensi keskiviikosta alkaen. Tällä pyritään siihen, että koronaviruksen muunnokset saataisiin kiinni jo rajalla ja taudin leviäminen Suomen sisällä minimoitua.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) kertoo MTV:n Kymmenen uutisissa, että kuukauden mittaiset rajoitukset hiljentävät jo ennestään merkittävästi normaalia pienempää matkustajaliikennettä jopa 75 prosenttia. 

Hän muistuttaa, että Suomen rajapolitiikka on ollut eurooppalaisittain kireää jo ennen tämän päivän lisärajoituksia. 

Keskiviikosta lähtien vain välttämätön työmatkaliikenne Suomeen sallitaan. Se tarkoittaa, että esimerkiksi rakennustyömailla töissä olevien liikkumista Suomen ja ulkomaiden välillä rajoitetaan. Työntekijöitä onkin nyt suositettu jäämään Suomeen kuukaudeksi, jos mahdollista.

– Matkustajamääriä lasketaan, että terveydenhuollon ammattilaisilla olisi mahdollisuus testata ihan jokainen siellä rajalla, Ohisalo perustelee.

Kaikki rajalla testiin

Hallitus toivoo, että koronan herkemmin tarttuvat muunnokset saataisiin pysäytettyä jo rajalle. Testaus rajaliikenteessä perustuu vapaaehtoisuuteen, mikäli joku syystä tai toisesta päättäisi kieltäytyä testistä, hänet voidaan määrätä viralliseen karanteeniin. Karanteenin rikkomisesta voisi puolestaan seurata sanktioita.

– Tärkeintä on, että ihmiset ottaisivat vakavasti muuntuneen viruksen. 

Ohisalo toteaa, että rajojen kiristyksellä pyritään siihen, että elämä Suomen rajojen sisäpuolella voisi jatkua mahdollisimman normaalina.

– Erityisesti lasten ja nuorten elämä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja