Ohisalo: Seuraavassa hallituksessa voisi olla mediaministeri – nyt alan asioita tehdään "aika paljon eri ministeriöissä"

Maria Ohisalo on myönteinen mahdolliselle mediaministerille 1:20
Katso videolta Maria Ohisalon haastattelu!

Suomalainen mediapolitiikka on hajallaan eri ministeriöissä.

Journalistin päätoimittaja Maria Pettersson kysyi taannoin lehden pääkirjoituksessa, voisiko Suomessa olla erityinen mediaministeri.

Vihreiden puheenjohtaja ja ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo suhtautuu ajatukseen myönteisesti.

– Mielestäni kannattaa aina avoimesti katsoa uusia mahdollisuuksia. Varmasti tällaisellekin ministerille tonttia löytyisi ja tekemistä riittäisi.

Ohisalon mukaan ministeriöiden välistä koordinaatiota olisi mietittävä entistä paremmin, jotta suomalaisen median toimintaolosuhteet säilyvät jatkossakin hyvinä.

– Aika paljon tehdään eri ministeriöissä, varmasti liikenne-ja viestintäministeriö keskeisenä, mutta myös oikeusministeriön puolella on oma rooli.

Ohisalo pohtii, miten Suomi voisi vaikuttaa Eurooppa-politiikkaan, niin että kotimaisten mediatoimijoiden toimintaa mahdollistetaan entistä kansainvälisemmässä kentässä, jossa esimerkiksi mainostuloilla on jatkossa entistä suurempi rooli.

– Meillähän on tekemistä sekä kotimaassa ja kansainvälisesti. EU on toki tärkeä paikka meillä yhdessä vaikuttaa näihinkin asioihin.

Maria Ohisalo vieraili torstaina televisioalan TV & MEDIA 2023 -ajankohtaispäivässä uudessa Pöllölaaksossa Helsingin Vallilassa.

Katso oheiselta videolta Maria Ohisalon haastattelu.



Lue myös:

    Uusimmat