Ohisalo kehysriihineuvotteluista: "Hallitusohjelman tavoitteista ei pidä lähteä pakittamaan"

Kehysriihineuvottelut ovat jatkuneet tänään kolmatta päivää. Kehysriihineuvotteluissa päätetään valtion talouspolitiikasta lähivuosina.

Kiistakapuloiksi näyttävät muodostuneen työllisyys, verot ja turve. MTV:n tietojen mukaan neuvottelut saattavat venyä jopa maanantaille.

Sisäministeri Maria Ohisalo kertoi Säätytalon edustalla, että käsillä on iso paketti.

– Isoja keskusteluja on käyty, miten kriisistä noustaan ja kuinka pitkälle pitää elvyttää. Miten me rakennamme näkymän kestävästä tulevaisuudesta tälle maalle ja ihmsisille luottoa huomiseen.

Ohisalo kommentoi, että Hallitus on sitoutunut tekemään kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa. Hänen mukaansa suomen ei pidä lähteä pakittamaan hallitusohjelman tavoitteista. Ohisalon mukaan keskustelussa turpeen alasajon kysymyksessä on päästy etenemään.

– Itse ajattelen, että turvetuottajille voidaan saada yhdessä hyvä näkymä tulevaan. Itse haluaisin täältä sellaisen saada. Mutta jo päätetyistä asioista ei lähdetä tinkimään.

Ohisalo ei osannut sanoa tarkkaa aikataulua talous- ja työllisyyskysymysten tiimoilta. Ohisalon mukaan hallitus on sitoutunut ilmastotavoitteiden tavoin työllisyystavoitteisiin ja niistä pidetään kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja